A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Перший заступник голови РДА Валентина Стилик провела щотижневу апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів, служб та організацій району

Дата: 03.06.2019 16:59
Кількість переглядів: 691

 

Фото без опису

    Під час засідання обговорено ряд важливих питань щодо стану справ у районі. Зокрема йшлося про   стан розвитку рибного господарства та відтворення водних біоресурсів водойм на території району.

     Начальник управління агропромислового розвитку РДА Алла Бука повідомила, що

водний фонд Чорнобаївського  району  включає  в себе частину акваторії Кременчуцького водосховища 34,5 тис.га,  що складає 35 відсотків від його площі в Черкаській області, а також  448 га малих річок.

    В районі працює 8 риболовецьких підприємств, в  яких в сезонний період  зайнято близько 200 осіб. В 2018 році ними виловлено 1315 тонн риби. Риболовецькими господарствами щорічно проводиться зариблення. Торік випущено в Кременчуцьке водосховище більше 7 тонн малька на суму  180  тис. грн.

   В рамках обласної програми  розвитку водойм Черкаської області на 2014-2020 роки цієї програми в 2018 році ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб» випущено в Кременчуцьке водосховище 74,7 тонн малька на суму 1млн. 950 тис. грн та реалізовано малька для подальшого зариблення на 247 тис. грн - а це майже 25 тонн.

   Проводиться робота по зарибленню малих річок району. Вже п’ятий рік поспіль  на зариблення  річки Ірклій використано 366,3 тис. грн. Цього року за рахунок благодійних коштів зариблено р. Ірклій (с. Савківка) на 25,0 тис.грн, а також в межах села Велика Бурімка зариблено 2 ставки на суму 47 тис. грн за рахунок коштів сільського бюджету.

      З метою недопущення забруднення прибережних зон, як регулятора  гідрологічного режиму на річці Ірклій, створено гідрологічні заказники: «Савківський», «Ганничі», «Бубирова гребля», «Ревбинський».

  - Основними  завданнями залишаються проведення запобіжних заходів щодо недопущення загибелі риби від  задухи в  літній період, - зазначила Валентина Стилик, - необхідно постійно проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо збереження та відтворення водних біоресурсів  та рекомендувати Богодухівській, Лихолітській, Ревбинській, Малобурімській, Великобурімській, Крутьківській сільським радам та Чорнобаївській селищній раді активізувати роботу з пошуку орендарів водних об’єктів.

     Крім того,  на нараді розглянули питання проведення медичними закладами району заходів з профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій. Як повідомив завідувач  Чорнобаївського районного  відділення Золотоніського міжрайонного

відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторнийцентр Міністерства охорони здоров’я  України» Іван Коренюк. - За 5 місяців цього року 404 особи професійної групи, яка зайнята у сфері обслуговування, зокрема: 65 продавців, 182 доярок, 12 водопровідників та 33 працівники їдалень с/г підприємств району.

  Враховуючи особливу увагу до епідемічного благополуччя, недопущення ГКІ та харчових отруєнь в дитячих колективах, станом на 30 травня на носійство збудників ГКІ та гельмінтозів обстежено 616 працівників з числа персоналу дитсадків та шкіл, зокрема кухарів, які обстежувалися ще й на носійство патогенного стафілококу.

   Бактеріологічне обстеження на предмет інфікування збудниками гострих кишкових інфекцій проведено 34 особам, що влаштовувались на роботу в харчові підприємства району та області. Для виявлення факту інфікування збудниками гострих кишкових інфекцій в лабораторії відділення обстежено загалом 955 осіб з профілактичною метою та 53 особи за клінічними показаннями.

    Враховуючи, що одним із небезпечних факторів поширення ГКІ та вірусних гепатитів А і С є питна вода - проведено мікробіологічне та хімічне дослідження 183 зразки води 32 сільських та селищного водогонів, 3 громадських криниць, З відомчих водогонів. Перевищення бактеріологічної забрудненості встановлено в 9- ти випадках (Кліщинці, Скородистик, Васютинці, Красенівка, Степове, Москаленки, Придніпровське, Лихоліти, Жовнино). На цих водогонах власники виконали рекомендації щодо профілактичних заходів для приведення показників безпеки води у відповідність до Державного стандарту.

   Інформацію  про виконання заходів з профілактики виникнення та лікування гострих кишкових інфекцій   доповнив в.о. головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської районної ради Іван Чижик, він проінформував, що на виконання рішення протоколу засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 03.04.2019 року по КНП «Чорнобаївський центр ПМСД» наказом № 98/1 від * 12.04.2019р. був затверджений «Комплексний план заходів щодо попередження заносу і поширення інфекційних хвороб, регламентованих Правилами санітарної охорони території України в Чорнобаївському районі на 2019-2020 роки». Згідно Плану розроблена схема одержання і передачі оперативної інформації про виявлення хворого(підозрілого) на ОНІ, розроблений план протиепідемічної готовності закладів охорони здоров’я первинної ланки.

  - Озвучена інформація свідчить про те що робота проводиться належним чином, зазначила Валентина Стилик, заслухавши звіт по даному питанню. - Зрозуміло, наразі, проходить адаптація українського законодавства до Європейських стандартів згідно якого відповідальність за якість харчової продукції та обслуговування населення покладається на власників підприємств та магазинів, за порушення цього  закону передбачається кримінальна відповідальність, але, зазвичай, підприємці не завжди його дотримуються, тому наше з вами  завдання не допустити виникнення на території нашого району спалахів кишкових інфекцій.

   З метою упередження епідемічних ускладнень з гострих кишкових інфекцій, для виявлення хворих та бактеріоносіїв серед працівників, які зайняті у сфері обслуговування, займаються виготовленням та реалізацією харчових продуктів необхідно і надалі проводити активну роз’яснювальну роботу з населенням щодо  профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

    Також перший заступник голови РДА звернулась до управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі. - В межах наданих повноважень та  відповідно до чинного законодавства  необхідно забезпечити  державний нагляд  за   дотриманням санітарного законодавства в соціально значимих об’єктах, безпечністю та якістю харчових продуктів, що виготовляються та реалізуються в закладах торгівлі та громадського харчування, дитячих та лікувальних установах, на ринках, тощо. – зауважила Валентина Стилик та акцентувала увагу відділу освіти райдержадміністрації на забезпеченні якісного  та безпечне харчування дітей в навчально-виховних та оздоровчих закладах, належне водопостачання, оснащення харчоблоків необхідним обладнанням, інвентарем, дезінфікуючими засобами особливо в літній період коли працюють табори, триває оздоровчий період дітей.

    Крім того, було обговорено ще одне  питання, яке стосується вищезазначеної теми – це  проведення щорічних обов’язкових профілактичних медичних оглядів. Про це розповів в.о головного лікаря комунального некомерційного підприємств «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» Чорнобаївської районної ради Іван Гичка.

    Під час наради начальникам структурних підрозділів було наголошено  на проблемних питаннях та надано відповідні доручення щодо їх вчасного та ефективного вирішення.

 

                                          За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності   та звернень громадян апарату РДА

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь