A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Районний огляд драматичних колективів

Дата: 11.12.2018 11:47
Кількість переглядів: 606

 

    Чорнобаївщина пишається тим, що саме на нашій землі народився лицар української словесності, талановитий драматург, великий українець - Михайло Старицький. Справу його життя продовжують самодіяльні митці Чорнобаївщини.

    З нагоди вшанування творчості  видатного українського письменника та драматурга М.П.Старицького започаткований районний огляд драматичних колективів, організаторами  якого є відділ культури і туризму Чорнобаївської  райдержадміністрації, районний Будинок культури, методичний та режисерський відділи.

    8 грудня аматорські колективи  територіальних  громад району завітали на малу батьківщину славетного земляка в с. Кліщинці.

    У цьогорічному огляді взяли участь 5 колективів. Представлені уривки були різноманітними, відзначалися якісною підготовкою, вдалим підбором матеріалу, майстерністю акторів-аматорів.

Фото без опису

    Аматори Придніпровського СБК (директор Іванець Л.М.) представили уривок із твору Івана Карпенка-Карого «Мартин Боруля». Хоча першими на сцену виходити надзвичайно важко та колектив чудово виконав поставлене завдання, про що і свідчили гучні оплески глядачів. Майстерно зіграв роль Мартина Борулі Григорій Шевченко.

Фото без опису

    Учасники аматорського драматичного колективу В.Бурімського СБК (директор Скачко Н.М.) показали уривок із п’єси Івана Котляревського «Москаль-чарівник».  Колектив вразив своєю акторською і виконавською майстерністю та використанням звуко-шумових ефектів. Як завжди, глядачі  були  в захваті від Руслана Дзюби (роль писаря Фініка Калєника) та Ольги Вороної (роль Тетяни). Окрім акторської майстерності вони продемонстрували глядачеві і свої вокальні здібності, вжилися в свої ролі так, що не повірити їм було неможливо.

Фото без опису

    Своєю масовістю, вміло підібраними костюмами та чудовою акторською  грою  вразили  аматори  Богодухівського СБК (директор Міщенко Л.М.).  Глядачі мали змогу переглянути  уривок із п’єси  Михайла Кропивницького «По ревізії». Хочеться відзначити  Івана та Лідію Панченків, які вже багато років є активними учасниками цього чудового драматичного колективу.

Фото без опису

    «Сто років, як один день» - так називається п’єса, яку написала лауреат премії  ім. М.Старицького 2012 року, журналістка Черкаської ОДТРК Людмила Рябова (Джулай). На розсуд глядачів інсценізацію представили учасники аматорського драматичного колективу Кліщинського СБК (директор Михайленко І.В.). Колектив вразив найбільшою кількістю молодих учасників. Хочеться наголосити, що в Кліщинцях велика увага приділяється  виявленню і підтримці талановитій молоді, сприянню її творчим здібностям, виховуванню у підростаючого покоління любові до прекрасного та пробудженню бажання творити змістовне дозвілля. Віктор Рець, Ліза Андріученко, Ірина Камянська, Славік Набієв, Валерій Соломка та Майя Байдалінова досить впевнено відчували себе на сцені.

Фото без опису

    Оригінальність сюжету, вміло підібрані костюми та чудова акторська гра – так можна охарактеризувати   виступ аматорів  Малоканівецького СК. Глядачі мали змогу переглянути постановку Лідії Прядки-Томенко «Біля млина». Приємно,  що і сама авторка  зіграла одну з головних ролей. Ліда Іванівна також є  лауреатом премії  ім. М.Старицького 2006  року.

    Драмгуртківці подарували глядачам справжнє свято. Всі, хто був у залі, дякували аматорам сцени за прекрасні хвилини спілкування з прекрасним та можливість поринути у світ справжнього мистецтва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь