A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаївському районі розчищено всі дороги

Дата: 18.01.2018 11:43
Кількість переглядів: 1688

    О 10.00 18 січня у приміщенні  Чорнобаївської РДА відбулося засідання оперативного штабу органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та відповідних служб у зв’язку з ускладненням погодних умов. 

    На ньому були присутні керівники Чорнобаївської РДА, начальники відділів та управлінь, а також усіх служб, відповідальних за життєзабезпечення району, зокрема, поліції, ДСНС, Центральної районної лікарні, РЕМу та інші.  Служби, відповідальні за життєзабезпечення району, відзвітували про перебіг боротьби з негодою. Голова РДА скоординував їхні подальші дії.

    Як зауважив голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда, ситуація по розчистці доріг загального користування місцевого значення перебуває під контролем.

    - З 1 січня 2018 року автомобільні дороги загального користування місцевого значення зі сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України були передані в управління місцевим органам влади. Нам повноваження по розчистці доріг були передані тільки 15 січня, але механізму, як це все має працювати, ще немає. Тому ми дякуємо за розуміння і допомогу у розчистці доріг керівникам сільгосппідприємств, які надали техніку і людей. Ми щойно проїхали багатьма дорогами району, техніка всюди працює, заторів ніде немає, - зауважив Сергій Миколайович. 

    Райдержадміністрація висловлює вдячність корпорації «Дніпро», СТОВ «Маяк», «Світанок», «Богодухівське», «Лящівка»,  ім. Щорса, «Україна», «АГРОКО», «Лан», «Канівці», ПСП «Нива», ТОВ ВКФ «Валтас»,  ПСП «Веселий Хутір». А також селищному голові Чорнобаю Аллі Мірошниченко, сільському голові Іркліївської ОТГ Івану Поїзднику та головам сільських рад, які долучилися до  організації робіт по розчистці доріг не лише комунальної власності, а і загального користування місцевого значення.

    Що стосується електропостачання, на 10.00 ранку залишається частково знеструмленою частина Чорнобаю, однак роботи по відновленню електрики вже проводяться. Також через пориви на високовольтній лінії у Золотоноші відсутнє електропостачання у Мельниках, Крутьках і Чехівці. Як повідомив представник Чорнобаївського РЕМ Юрій Батурін, там зараз ведуться ремонтні роботи. Були проблеми із електропостачанням у Ірклієві, але їх уже вирішили.

    Через відсутність електропостачання у районній лікарні та поліклініці, робота необхідних блоків там забезпечується з допомогою генераторів.

    Усі школи і ДНЗ району працюють у штатному режимі. Єдина школа, де немає опалення і світла, - у Крутьках, тож там будуть скорочені уроки. У разі не відновлення електропостачання, опалення закладу буде відновлено за допомогою генератора.

    Решта закладів працюють у штатному режимі. Також працюють пункти обігріву. В одному з них – у райлікарні, вже цієї ночі було надано допомогу людям і з Гребінки.

    За результатами засідання штабу відповідним службам  було дано доручення прибрати з доріг залишки снігу, щоб після пониження температури не було ускладнень із проїздом, а представникам поліції – контролювати рух транспорту, особливо великовагового, щоб не виникало заторів.

    Як зауважив Сергій Миколайович, на час погіршення погодних умов усі служби будуть працювати у посиленому режимі, а штаб буде засідати двічі на день – зранку і ввечері, аби швидко відреагувати на проблеми, які виникнуть.

    - Кожен керівник повинен пам’ятати про свою персональну відповідальність за оперативне реагування та діяти максимально ефективно, - зазначив Сергій Джоболда. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь