A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Зміна засновників друкованого засобу масової інформації

Дата: 20.02.2018 11:39
Кількість переглядів: 537

Фото без опису

    Відповідно до ст. 20 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» (далі – Закон) друкований засіб масової інформації підлягає перереєстрації, зокрема, в разі зміни засновника (складу співзасновників).
    Зміна засновника (складу співзасновників) повинна оформлятися угодою  між засновником (співзасновником) і його правонаступником, укладеною відповідно до вимог Цивільного законодавства України. Ця угода є підставою для подання правонаступником заяви про перереєстрацію в порядку, передбаченому статтями 11 і 12 цього Закону. 
    Статтями 11 і 12 Закону та Положенням про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 24.02.2006 № 173/12047 визначено, що заява про державну перереєстрацію друкованого ЗМІ подається до реєструючого органу засновником (співзасновниками) в друкованому вигляді державною мовою із зазначенням підстав перереєстрації. 
    До заяви про державну перереєстрацію друкованого засобу масової інформації додаються наступні документи:
– угода між засновником і правонаступником (у зв’язку зі зміною засновника), або співзасновників (засвідчена нотаріально, якщо одна із сторін – фізична особа);
– довіреність, доручення (якщо заяву та/чи угоду між засновником і правонаступником підписує особа, якій таке право не надано правовстановлюючими документами);
– копія попереднього свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації;
– документи, якими підтверджується цивільна правоздатність, цивільна дієздатність засновника (співзасновників):
для юридичних осіб – засвідчені печаткою юридичної особи та підписом її керівника копії статуту(положення), чинні на момент подачі;
для фізичної особи – копія паспорта (сторінок, що містять інформацію про громадянство та реєстрацію місця проживання фізичної особи).
    Відповідно до ст. 13 Закону реєструючий орган зобов’язаний в місячний строк розглянути заяву про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації і письмово повідомити засновника (співзасновника) про результат розгляду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь