A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На раді з питань безпечної життєдіяльності населення говорили про заходи з профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій, запобігання загибелі людей на водних об’єктах району та стан виробничого травматизму

Дата: 16.06.2017 11:39
Кількість переглядів: 745

Фото без опису

    15 червня відбулося засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення за участі голови районної державної адміністрації Сергія Джоболди, заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик, керівників установ та організацій району, сільських та селищного голів.
    На засіданні було розглянуто 6 питань: про проведення медичними закладами району заходів з профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій; про заходи щодо забезпечення безпеки та охорони життя людей, запобігання загибелі людей на водних об’єктах району; про стан невиробничого травматизму у Чорнобаївському районі за І квартал 2017 року; про стан виконання Комплексних заходів профілактики та зниження рівня травматизму при використанні газу в побуті у районі за І квартал 2017 року; про стан виробничого травматизму, промислової безпеки та охорони праці у районі за І квартал 2017 року; про підсумки виконання плану заходів із підготовки та проведення Тижня охорони праці в Чорнобаївському районі.

Фото без опису


    На початку засідання Сергій Джоболда зазначив, що наразі  проходять ремонтні роботи доріг району, а саме: ліквідовані найбільш аварійні ділянки дороги місцевого значення Чорнобай-Мельники, здійснено ямковий ремонт дороги Чорнобай-Оржиця, а також підходять до закінчення ремонтні роботи на частині дороги Н-08 с.Старий Коврай. А також підвозяться кам’яні матеріали для проведення ямкового ремонту дороги Богодухівка-Нове Життя.
    – Закликаю вас до співпраці, адже проведення якісного ремонту місцевих доріг – наша спільна відповідальність, - звернувся до сільських та селищного голів Сергій Джоболда.
    По першому питанню про проведення медичними закладами району заходів з профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій доповіли завідувач районного лабораторного відділення державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» Іван Коренюк та виконуючий обов’язків начальника управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Василь Катеруша.
    – З метою упередження епідемічних ускладнень з гострих кишкових інфекцій, виявлення хворих та бактеріоносіїв серед працівників, які зайняті у сфері обслуговування, займаються виготовленням та реалізацією харчових продуктів проводиться їх бактеріологічне обстеження. Обстежено за 5 місяців поточного року 1198 осіб цієї професійної групи. Враховуючи, що одним із небезпечних факторів поширення ГКІ та вірусних гепатитів А і С є питна вода – проведено мікробіологічне та хімічне дослідження 270 зразків води 32 сільських та селищного водогонів, 8 криниць, - зазначив Іван Коренюк.
    Виконуючий обов’язків начальника управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Василь Катеруша інформував присутніх, що лабораторіями ВСЄ на ринках з початку року було проведено - 345 експертиз м'яса, 730 експертиз - молочних продуктів, 60 експертиз - живої риби, 200 експертиз - овочів, 24 експертиз - яєць та проведено 764 ветсанконтролю готової продукції вилучено з обігу 15 кг неякісної продукції. Виступаючий загострив увагу сільських та селищного голів на продажі рибної продукції в закладах торгівлі кожної територіальної громади району та закликав долучитися до роботи по недопущенню несанкціонованої торгівлі та торгівлі продуктами без супровідних документів.
    По другому та третьому питаннях інформував присутніх завідувач сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) райдержадміністрації  взяти до відома Вадим Рудянчука.
     – Протягом останніх років на території Чорнобаївського району відсутні спеціально облаштовані місця масового відпочинку людей біля води. В 2016 році та протягом 2017 року фактів загибелі людей на водних об’єктах Чорнобаївського району не допущено, - зауважив Вадим Леонідович. – 05.05.2017 року на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС (протокол № 7) розглянуто перелік потенційних місць масового відпочинку людей, які було виявлено та взято на облік Чорнобаївським районним сектором Управління ДСНС України у Черкаській області. 
    Іркліївською сільською радою проводиться робота по облаштуванню паспортизованого місця відпочинку.
    Щодо стану невиробничого травматизму у Чорнобаївському районі за І квартал 2017 року, Вадим Рудянчук зазначив, що протягом I кварталу 2017 року в районі сталося 449 нещасних випадків. Кількість травмованих дітей віком до 14 становить 39 осіб, пiдлiткiв (15-17 років включно) 19 особи.
    Переважаючими серед усіх нещасних випадків були побутові – 273 дорослі, 15 підлітки та 26 діти. Нещасні випадки на вулиці – 116 дорослі та 4 підлітки. 1 дорослий постраждав в результаті дорожньо-транспортної пригоди.
    З метою покращення роботи щодо профілактики невиробничого травматизму, травмування та загибелі людей у районі планується:
- посилити профілактичну, інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення щодо його попередження. Особливу увагу звернути на категорії населення з підвищеним ризиком травматизму : інвалідів та немічних, людей похилого віку, одиноких престарілих;
- проводити заходи щодо підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Забезпечити належний контроль за учасниками дорожнього руху, провести заходи щодо своєчасного і якісного ремонту доріг, вуличного освітлення;
    Інформацію про стан виробничого травматизму, промислової безпеки та охорони праці у районі за І квартал 2017 року доповів заступник начальника відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Драбівському районі Олександр Ресенчук. – Протягом першого кварталу 2017 року в районі зареєстровано 1 нещасний випадок на виробництві, в тому числі страховий – 1. Аналіз причин більшості нещасних випадків в районі показує, що основною причиною виробничого травматизму продовжує залишатися людський фактор. В першу чергу це недоліки, упущення в організації охорони праці на підприємствах з боку роботодавців та нехтування працюючими особистою безпекою.
    Про підсумки виконання плану заходів із підготовки та проведення Тижня охорони праці в Чорнобаївському районі прозвітував завідувач сектору праці  управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Хлопецький, зазначивши, що  ПСП «Нива» нагороджено відзнакою «За вагомий внесок в охорону праці» по групах колективів з чисельністю від 101 до 500 працюючих, спеціаліста з охорони праці Олександра Парфєнтьєва відзначено грамотою та занесено на дошку пошани журналу «Безпека життєдіяльності Черкащини».

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь