A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Щомісяця талонами на пільгове перевезення користується більше тисячі жителів району

Дата: 11.01.2018 11:29
Кількість переглядів: 1163

Фото без опису

    337,520 тис грн передбачили селищна та сільські ради Чорнобаївського району на відшкодування коштів за перевезення пільговиків на маршрутах загального користування автомобільним транспортом на 2018 рік.

    Відповідно до рішення сесії Чорнобаївської районної ради від 10.08.2017 року, із 1 вересня перевезення пільгових категорій громадян у районі здійснюється по талонній системі.

    – Завдяки введенню талонної системи пільговик може їздити безкоштовно у будь-який день тижня, а не тільки у спеціально відведений, як це було раніше. Для цього треба просто взяти у сільській чи селищній раді талон затвердженого зразка. Відповідно це  дозволило перевізникам розвантажити автобуси від перевантаження. Нам введення талонної системи дало змогу вести чіткий облік перевезеної кількості пільговиків та відшкодовувати кошти за фактично надані послуги. Слід відзначити, що після введення цієї системи суми відшкодувань зменшились майже утричі, – розповідає голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда

    У вересні 2017 року пільгами на перевезення скористалися 870 осіб, у жовтні – 1109 осіб, у листопаді – 1145 осіб та в грудні - 1385 осіб. Сільські ради в основному видавали по 2 талони (деякі по 4) одному пільговикові на місяць. У разі звернень багатодітних сімей або громадян, які часто хворіють, сільські ради видавали талони додатково.

    – У нас про талони знають усі пільговики в селі. Кому треба, той приходить, отримує талон, розписується і їде собі у Чорнобай у зручний для нього день. На місяць ми видаємо 50 талонів. На це виділяємо з бюджету 1500 гривень, –  розповідає сільський голова Степового Анатолій Писаренко.

    Пільгові перевезення на всіх своїх маршрутах здійснюють перевізники  Світлана Пандас, Анатолій Пащенко, Анатолій Сліпощон та ПрАТ «Чорнобаївське АТП-17149».  Кошти на відшкодування пільгових перевезень і видачу талонів передбачили усі сільські ради, де є автобусні маршрути, крім Великоканівецької. Її депутати так і не прийняли рішення про видачу талонів та відповідно відшкодування коштів за перевезення своїх пільговиків ні в минулому, ні в цьому році, а від жителів цієї територіальної громади надходять звернення.

    У Чорнобаївському районі проживає 15685 осіб, які мають право на пільговий проїзд у приміському автомобільному транспорті загального користування згідно з чинним законодавством, у тому числі: інваліди війни – 88 осіб, учасники бойових дій – 518 осіб, пенсіонери за віком – 10448 осіб, інваліди – 3334 осіб, ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ – 44 особи, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1 та категорія 2-ліквідатори) – 233 особи, діти з багатодітних сімей – 920 осіб. Загалом за минулий рік перевізникам відшкодовано за перевезення пільгових категорій населення  540728,3 грн, в т.ч. за вересень-грудень 84271,5 грн.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь