A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У пам'ять про Григорія Мазура започаткували особисту першість із настільного тенісу

Дата: 26.03.2018 11:29
Кількість переглядів: 805

    24 березня у спортивному комплексі Чорнобаю вперше відбулася відкрита особиста першість із настільного тенісу, присвячена пам’яті Заслуженого лікаря України, почесного громадянина селища Чорнобай Григорія Мазура.

    Цю дату вибрали не випадково, адже цього дня минуло рівно півроку з того часу, як не стало Григорія Юрійовича. Тож усі присутні вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.

    Серед почесних гостей на урочистому відкритті турніру були присутні голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда, Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко,  селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко, заступник керівника секретаріату районної ради Анатолій Чупрун, депутат районної ради Наталія Шидлаускас, олімпійський чемпіон Андрій Хіміч, благочинний Чорнобаївського району отець Валерій. На змаганнях також була присутня родина Григорія Юрійовича – дружина  Любов Мазур, їхні діти Юрій Мазур і Тетяна Ведмідь із родинами.

    - Сьогодні ми започатковуємо проведення відкритої особистої першості із настільного тенісу, присвячену пам'яті прекрасної людини, талановитого лікаря Григорія Юрійовича Мазура. Григорій Юрійович  був лікарем від Бога. Напевне, не вистачило б жодного залу, аби зібрати людей, яким він допоміг, адже їх кількість незліченна. Його досягнення на медичній ниві відзначені на державному рівні – він Заслужений  лікар  України, та на місцевому – він є почесним громадянином селища Чорнобай. Сьогодні ж ми вшановуємо його не тільки як лікаря, а і як спортсмена. Гребля на байдарці, футбол, волейбол, їзда на велосипеді, теніс – це тільки маленький перелік тих видів спорту, якими займався Григорій Юрійович. У свої майже 75 років вій виглядав на 20 років молодше, він давав фори молодим спортсменам. Його життя для нас є прикладом того, як потрібно жити. Я бажаю, аби такі турніри проходили постійно, аби ми пам’ятали людей, чиє життя є гідним прикладом для наслідування наступними поколіннями, – зазначив Сергій Джоболда.

    Петро Душейко у своєму виступі відзначив, що Григорій Юрійович був не просто Заслуженим лікарем, він був народним, адже не ділив пацієнтів залежно від статусу чи статків, головним для нього було вилікувати людину, підтримати її. І поряд із цим він знаходив час і на заняття спортом.  

    Алла Мірошниченко, дивлячись на таку велику кількість учасників, висловила сподівання, що особиста першість пам’яті Григорія Мазура стане традиційною і проводитиметься ще багато років. 

    Любов Мазур від імені родини подякувала організаторам турніру, почесним гостям та спортсменам за те, що вони зібралися вшанувати пам'ять Григорія Юрійовича. Друзі Григорія Мазура Альгідрас Шидлаускас та Микола Мунька від усіх учасників змагань поклали квіти на його могилу.

    Особисту першість було відкрито гімном України, прапор України підняли олімпійський чемпіон Андрій Хіміч та син Григорія Мазура Юрій Мазур. Участь у змаганнях взяли 59 учасників із Чорнобаю та Чорнобаївського району, Черкас, Золотоноші, Семенівки Полтавської області, Драбівського, Золотоніського, Оржицького районів. Серед учасників було 7 жінок та 52 чоловіків.

    У результаті напруженої боротьби призові місця розподілилися так.

    Жінки:

І місце – Заруба Дарина (Жовнино);

ІІ місце –  Зінченко Ірина (ст. Пальмира);

ІІІ місце – Василенко Антоніна (Жовнино).

    Чоловіки до 45:

І місце – Марущак Віталій (Черкаси);

ІІ місце – Маслов Руслан (Жовнино);

ІІІ місце – Біленко Ігор (Жовнино).

    Чоловіки 45+:

І місце – Популовський Едуард (Золотоноша);

ІІ місце – Тарапон Олексій (Черкаси);

ІІІ місце Галузін Юрій (Черкаси).

    Також були відзначені:

Головня Валерій – найстарший учасник змагань (1951 року народження) (Черкаси);

Роббін Максим – наймолодший учасник змагань (2007 року народження) (Жовнино).

    Переможці отримали кубки, медалі, грамоти та грошові винагороди. Призерам вручили статуетки, медалі, грамоти та грошові винагороди. Подарунки та подяки від родини Григорія Мазура отримали найстарший і наймолодший учасники першості, організатори та судді змагань.

    Засновниками відкритої особистої першості із настільного тенісу пам’яті Заслуженого лікаря України Григорія Мазура стали Чорнобаївська райдержадміністрація, районна рада, асоціація «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» та селищна рада Чорнобаю. Для підтримки і розвитку тенісного спорту за кошти районного бюджету було закуплено 6 тенісних столів.

    Організатори та родина дякують асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» за організацію поминального обіду.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь