A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

9 вересня – День пам'яті жертв фашизму!

Дата: 09.09.2018 11:28
Кількість переглядів: 557

    З 1962 року світова спільнота визначила кожну другу неділю вересняМіжнародним днем пам’яті жертв фашизму. Це пов’язано з тим, що саме у цьому місяці відзначаються дві визначні дати Другої світової війни: день її початку та остаточного завершення.

    День пам’яті жертв фашизму – це день пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули під час Другої світової війни. Це мільйони солдатів, яких фашистські лідери зіштовхнули один з одним, але ще більше – мирних жителів, які гинули під бомбами, від хвороб і голоду, у концтаборах…

    Немає та не могло бути країни, яка б виграла від правління нацистів чи фашистів, немає такого народу, який би збагатився матеріально або духовно в результаті їхнього володарювання. Адже найстрашніша ідеологія та, яка робить людину винуватою від народження тільки за кров, яка тече в її жилах. Вона принесла руйнування як тим, хто її створив, так і тим, хто їй протистояв.

    Більше семидесяти років тому гітлерівську машину вдалося зупинити і знищити. Солдати різних національностей билися пліч-о-пліч і перемогли. Україна ж входить до числа країн, які найбільше постраждали від фашизму в роки Другої світової війни – як від воєнних дій, так і від військових злочинів. Прямі втрати населення – вбиті та померлі від поранень або голоду, зниклі безвісти – складають від 8 до 10 мільйонів осіб.

    Визнанням вагомого внеску нашого народу у перемогу над нацизмом та його великої жертовності було надання Україні права стати країною – засновницею Організації Об’єднаних Націй.

    За сучасних умов, коли Україна протистоїть російській агресії, залишаються вкрай актуальними питання війни і миру, консолідації суспільства, активної протидії екстремізму, проявам ксенофобії та фашизму, посилення уваги громадськості до порушень прав людини, передусім до тоталітарних практик, які застосовують Російська Федерація та її маріонетки на окупованих українських територіях.

    Тож в цей день так важливо вкотре згадати про жахіття Другої світової війни. Не можна допустити повторення сценарію, забувати про концтабори, газові камери, знущання та вбивства невинних людей. Ніколи знову…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь