A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

22 травня – Міжнародний день біологічного різноманіття

Дата: 19.04.2018 11:24
Кількість переглядів: 644

Фото без опису

Генеральна Асамблея ООН на 55 сесії у 2000 році проголосила 22 травня Міжнародним днем біорізноманіття. Головним завданням  відзначення цього дня є  – привернення уваги до питань збереження біорізноманіття як основи підтримки життя і засобів для існування людей. Цього року Міжнародний день біорізноманіття проходить під гаслом– «Біорізноманіття та сталий туризм».

Біологічне різноманіття — це все різноманіття життя на планеті, якесьогодністрімко скорочується. Вимирають рослини, зникають з лиця Землі тварини і ліси. Багато в чому, виною тому є активна діяльність людини. І занепокоєння про подальшу долю біологічного різноманіття видів на нашій планеті виразилося в тому, що на Конференції ООН з навколишнього середовища і сталого розвитку, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро, було запропоновано всій світовій громадськості в першу чергу звернути увагу на збереження біологічного різноманіття — як живих видів, так і екологічних систем.

 У зв’язку з цим, булаприйнята Конвенція про біологічне різноманіття, ісьогодні її сторонами є близько 200 держав. В Україні Конвенція була ратифікована у1994 році.

Всесвітній союз охорони природи виділяє сім основних факторів, що сприяютьвтраті біологічного різноманіття: втратата фрагментація природного середовища; конкуренція з боку інвазивних видів; забруднення навколишнього середовища; глобальнікліматичні зміни; опустелювання; зростаннянаселення і надмірнеспоживання; безрозсудне використання природних ресурсів.

Більшість з цих факторів є результатом діяльності людини. Одниміз способівборотьби за збереження різноманітності життя на нашій планеті є охорона рідкісних ізникаючих видів рослин і тварин, а такождбайливе ставлення до природи.

Біологічне різноманіття є основою для життя та основних послуг, що надаються екосистемами. Воно підтримує добробут людей та сталий розвиток у всіх сферах діяльності, у тому числі в галузях економіки, таких як лісове господарство, рибальство, туризм та інших. Зупинивши втрати біорізноманіття, ми інвестуємо в людей, в їхнє життя та благополуччя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь