A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді розглянули ряд важливих питань життєдіяльності району

Дата: 02.04.2018 11:00
Кількість переглядів: 608

    Про стан надання екстреної медичної допомоги населенню Чорнобаївського району повідомила головний лікар Лівобережної швидкої медичної допомоги - філії КУ «Обласного центру  екстреної швидкої медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради  Наталія Гичка та зазначила, що на території району функціонує п’ять пунктів постійного базування бригад  ШМД: смт Чорнобай, с. Богодухівка, с. Іркліїв, с. Вереміївка, с. Лящівка.

    Забезпеченість бригадами на 10 тис. населення складає 1,2 при нормативі 1,0.

    Штати бригад укомплектовані згідно штатного розпису.

    Диспетчерська оснащена комп’ютером, на якому встановлена програма GPS контролю.

    Всі бригади оснащені обладнанням для транспортування та іммобілізації, в т.ч. довгими спинними дошками з пристроєм іммобілізації голови та ременями безпеки(для дорослих та дітей), шийними комірцями. З діагностичного обладнання  всі бригади оснащені ЕКГ апаратами, глюкометрами, дві бригади оснащені пульсоксиметрами.

    Медикаментами та виробами медичного призначення бригади укомплектовані згідно переліку затвердженого наказом  МОЗ України.

    На випадок виникнення надзвичайних ситуацій укомплектовані окремі укладки.

    Забезпечення паливно-мастильними матеріалами на даний час достатнє. За перший квартал 2018р. бригадами швидкої допомоги  Чорнобаївського району обслужено 2357 викликів, що складає 33% від загальної кількості викликів по Станції.

    Бригади ШМД здійснюють транспортування хворих, які потребують надання невідкладної допомоги під час транспортування, до обласних лікувальних закладів. За І квартал 2018р. транспортовано 5 хворих.

    – Декілька років підряд з районного бюджету виділялися кошти для підтримки Лівобережної швидкої медичної допомоги, зокрема в 2017 році було виділено 160 тис. грн на ремонт приміщення пункту постійного базування бригад ШМД в с.Вереміївка, тож на сьогодні філія забезпечена всім необхідним. Проте ми і надалі будемо сприяти розвитку ШМД для покращення надання екстреної медичної допомоги населенню району, – зазначив Сергій Джоболда.

    Про роботу закладів культури щодо залучення  сільського населення району до участі в художній самодіяльності, гуртках та клубах за інтересами доповіла начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Шаповал. – Станом на сьогодні, в Чорнобаївському районі функціонують 44 клубні заклади, з них 42 заклади знаходяться у сільській місцевості. При клубах в районі налічується 224 клубних формувань, в них учасників 2 364 осіб, з них дитячі – 32, в яких 417 учасників.

    Дозвіллеві об’єкти налічують: 34 дискотечних зали, 6 спортивних об’єктів, 86 приміщень для гурткової роботи.

    В селах також діють та активно залучаються до масових заходів: 13 клубних формувань, які мають звання «народний» та «зразковий»; 22 любительські об’єднання та клуби за інтересами, з них 2 дитячі; 15 оркестрів та інших інструментальних колективів; 110 вокально-хорових об’єднань; 13 хореографічних колективів; 36 театральних колективів; 1 дитячий фізкультурно-оздоровче об’єднання.

    13 лютого 2018 року, на базі Чорнобаївського РБК відбулася переатестація колективів Чорнобаївщини, які носять почесне звання «народний». Успішно пройшли атестування та підтвердили звання «народний» 13 колективів.

    При районному будинку культури  діє любительське об’єднання «Клуб веселих та найкмітливіших», в ньому активно займається більше 40 дітей.

    Загалом, працівниками районного будинку культури та сільськими працівниками клубних закладів Чорнобаївського району за 2017 рік проведено 1305 культурно-освітніх та розважальних заходів. Організовано 85 виставок декоративно-прикладного мистецтва.

    Нещодавно було створено вокально-інструментальний ансамбль при районному будинку культури.

    – Приємно, що селищна та сільські ради сприяють створенню нових колективів та гуртків, проте в деяких територіальних громадах це зробити важче, – зазначив очільник району та звернув увагу на проведення активної роз’яснювальної роботи щодо децентралізації та її переваг. – В районних засобах масової інформації необхідно частіше висвітлювати інформацію про діяльність творчих колективів району.

    Про стан підготовки  до проведення весняно-польових робіт проінформувала присутніх начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука.

    По закінченню наради Сергій Джоболда наголосив військовому комісару Чорнобаївського районного комісаріату, підполковнику Василю Ткаченку на активізації роботи з особами призовного віку в районі.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь