A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

9 вереcня відбулись збори учасників АТО Чорнобаївського району

Дата: 12.09.2017 11:21
Кількість переглядів: 859

Фото без опису

    В суботу, з метою напрацювання необхідних спільних дій, спрямованих на захист прав та комплексного вирішення соціально-економічних проблем  учасників АТО та членів їх сімей відбулися  збори за участі керівників органів виконавчої влади, органів самоврядування представників відділу Держгеокадастру в Чорнобаївському районі Черкаської області, громадських організацій  району, засобів масової інформації.

Фото без опису

    Перед присутніми виступили голова райдержадміністрації Сергій Джоболда, Почесний голова асоціації „Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району” Петро Душейко, голова ГО спілки учасників АТО «Черкащани» Черкаської області» Олександр Тихонов, військовий комісар Чорнобаївського райвіськомату Василь Ткаченко.

    Про роботу ГО спілки учасників АТО «Черкащани» Чорнобаївського району» прозвітував та окреслив плани на майбутнє її голова Микола Костенко.

    Начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський доповів про проведену роботу пов'язану із захистом прав та соціальною реабілітацією учасників АТО.

    У своєму виступі він зазначив, що згідно районної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки  станом на 01.09.2017 року в Чорнобаївському районі здійснюються:

  • виплати одноразової грошової допомоги сім’ям учасників антитерористичної операції в розмірі 1500 грн – 22 особам на суму – 33 тис грн;
  • виплати одноразової грошової допомоги сім’ям учасників АТО, які загинули (померли) під час виконання військових обов’язків в зоні АТО в розмірі 20 тис грн.;
  • виплати щомісячної стипендії дітям до 18 років батьки, яких загинули (померли) під час виконання обов’язків військової служби в зоні проведення антитерористичної операції в розмірі 1000 грн – на 2-м дітям на суму 18 тис грн;
  • виплати одноразової матеріальної допомоги на лікування, та реабілітацію особам, які були поранені в зоні проведення АТО. Згідно із Класифікатором розподілу травм за ступенем тяжкості, розмір допомоги встановити: тяжкі поранення до 10 тис грн; легкі до 3 тис грн – 5-м особам на суму 39 тис грн;
  • виплачено одноразову матеріальну допомогу учасникам АТО на дороговартісне лікування – 1 учаснику бойових дій АТО у розмірі 20 тис грн;

    В 2017 році управлінням з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської РДА розроблений та прийнятий на сесії районної ради новий порядок для закупівлі санаторно-курортних путівок для оздоровлення учасників АТО. Виділено на 2017 рік 300 тис грн на закупівлю санаторно-курортних путівок.

    Щодо оздоровлення учасників АТО: на обліку в Єдиному державному реєстрі осіб, які мають право на пільги перебуває 13 інвалідів війни з числа учасників бойових дій (АТО) та 362 учасників бойових дій АТО, з них лише 63 особи подали відповідні документи та перебувають на черзі для оздоровлення в санаторно-курортних закладах України.

    Для оздоровлення учасників антитерористичної операції передбачено 226117 грн з Державного бюджету для оздоровлення 34 осіб.

    З районного бюджету для оздоровлення учасників антитерористичної операції передбачено – 300 000 грн.

    Станом на 8 серпня  цього року 6 осіб оздоровилось в санаторіях Мошногір’я,  Дніпро Бескед – в Трускавці, Смерічка - село Опака Львівська обл, Київ плюс – в  Моршині, на 22 осіб направлено листи-заяки до санаторіїв та отримано листи підтвердження.

    Щодо оздоровлення дітей учасників АТО, то протягом звітного періоду оздоровлено: 1 дитина померлого учасника АТО) – міжнародний оздоровчий заклад «Артек»; 3 дітей в оздоровчому закладі «Чайка» в Сергіївці; 1 дитина в ДОТ «Тимурівець»  - місто Сміла.

    На лікування учасників АТО станом на 01.09.2017 року використано ліків на суму 24090,59 грн. 29 особам. Запротезовано 15 учасників АТО на суму 14962,88 грн; інваліди ВВВ – 3 особи на суму 2023,04 грн.

    Щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками в адміністративних межах Чорнобаївського району – до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області звернулось 578 учасники АТО, подані заяви розглянуто та надано дозволів на відведення земельних ділянок 385 учасникам АТО на площу 762,83 га;

    Затверджено проектів відводу земельних ділянок – 305 на площу 604,7663 га, надано 146 відмов з різних причин, крім того відповідно до рішень місцевих рад учасникам АТО надано земельних ділянок за рахунок земель комунальної власності - 39 особам на площу 69,8958 га.

    З  578 осіб, які звернулися до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області – 187 осіб не проживають на території району, що становить 32% від загальної кількості. З них 87 осіб повністю завершили оформлення документів. 28 осіб отримали наказ про надання дозволу на відведення земельної ділянки.

    Під час зустрічі піднімались питання перевезення учасників АТО автобусним сполученням в межах району, про що  розповіла начальник відділу економіки Ірина Вовк. - Слід, зазначити, що перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів в районі, як і домовлялись, перевозять учасників АТО, учасників бойових дій безкоштовно і надалі обіцяють перевозити без обмежень.

    Оскільки з 2016 року компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян віднесено до видатків місцевих бюджетів і на державному рівні відсутня єдина методика нарахування компенсаційних виплат перевізникам за перевезення пільгових категорій, в районі рішенням Чорнобаївської ради від 31.03.2016 № 5-4/VІІ було затверджено Порядок забезпечення пільгових категорій населення Чорнобаївського району пільгами на проїзд в межах району, яким було передбачено перевезення пільгових категорій 3 рази в тиждень (вт, ср, чт), але не більше 15 пільговиків в автобусі.

    В цьому році, враховуючи пропозиції перевізників та частини голів сільських рад, в серпні прийнято новий порядок відшкодування за перевезення пільгових категорій по талонній системі, який ввійшов в дію з 1 вересня 2017 року. До переліку пільгових категорій також включені і учасники бойових дій, оскільки за перевезення цієї категорії держава також не відшкодовує кошти перевізникам.

    По закінченню засідання поступила пропозиція від учасників АТО щодо створення робочої групи по нагальному вирішенню питань, які виникають в ході швидкого реагування та робочої групи по патріотичному вихованні молоді.

    В районі проводиться робота щодо забезпечення нагальних потреб учасників АТО та членів їх сімей, але  ще багато   питань над вирішенням яких  необхідно працювати. Що стосується забезпечення всіх учасників АТО за пільгами, то, перш за все, необхідно  спільно з селищною та сільськими радами провести звірку по кожному учаснику АТО конкретно та індивідуально вирішувати всі проблеми. Це стосується і перевезень і водопостачання і інших соціальних пільг, – зауважив очільник району Сергій Джоболда та висловив різку критику щодо стану забезпечення пільгами з водопостачання в деяких територіальних громадах та дав доручення структурним підрозділам райдержадміністрації по вивченню ситуації по забезпеченню водою в селі Лящівка та наданню пільгових послуг з водопостачання в інших населених пунктах району.

    Всі пропозиції, які надійшли від учасників АТО під час  суботньої зустрічі  будуть враховані в подальшій роботі органів виконавчої влади.

 

    За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь