A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено засідання координаційної ради з питань соціального захисту населення

Дата: 21.02.2018 17:11
Кількість переглядів: 597

    Фото без опису

    21 лютого перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик провела засідання координаційної ради з питань соціального захисту населення.

    На порядок денний виносилося 4 питання: про організацію санаторно-курортного лікування пільгових категорій населення; внесення змін до порядку використання коштів районного бюджету на придбання санаторно-курортних путівок для оздоровлення учасників бойових дій (учасників антитерористичної операції); затвердження плану координаційної ради з питань соціального захисту населення на 2018 рік; організацію роботи громадських організацій, які отримують фінансування з районного бюджету по поданню ними електронної звітності.

    Як зазначив  начальник управління з питань праці і соціального захисту населення  райдержадміністрації Олександр Юрковський в 2017 році за рахунок коштів державного бюджету шляхом укладання трьохсторонніх договорів оздоровлено 34 особи учасників АТО, з них  33 особи учасники бойових дій на суму 207,7 тис. грн та 1-аособа з інвалідністю внаслідок  війни на суму 18,2 тис. грн.

    За рахунок коштів державного бюджету шляхом укладання трьохсторонніх договорів оздоровлено 39 осіб з інвалідністю загального захворювання та  осіб з інвалідністю з дитинства  та 1 супроводжуючого (40 путівок), з них 6 осіб з наслідками травм хребта та спинного мозку на загальну суму 287,21 тис. грн. Особи з інвалідністю загального захворювання та з дитинства забезпечувалися санаторно-курортним лікування до санаторіїв.

    По розподілу департаментом соціального захисту населення Черкаської облдержадміністрації санаторно-курортних путівок для ветеранів війни, осіб, на яких поширюється чинність законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань» та осіб з інвалідністю на початок року було передбачено 43 путівки, а протягом року управлінню були запропоновані 7 додаткових путівок. Таким чином забезпечено санаторно-курортним лікуванням 50 осіб, з них 17 ветеранів війни, 32 особи з інвалідністю і 1 супровідник.

    Протягом 2017 року шляхом укладання трьохсторонніх договорів  санаторно-курортним лікуванням забезпечено 11  осіб, постраждалих внаслідок ЧАЕС І категорії  в санаторіях різного профілю на загальну суму 57,8 тис. грн.

    Щодо внесення змін до порядку використання коштів районного бюджету на придбання санаторно-курортних путівок для оздоровлення учасників бойових дій (учасників антитерористичної операції), то даний проект  підготовлено  відповідно до листа членів громадської організації «Спілка воїнів АТО «Черкащани» Чорнобаївського району з метою забезпечення санаторно- курортним оздоровленням учасників бойових дій (учасників антитерористичної операції), які перебувають на обліку в районному військовому комісаріаті і отримують путівки на оздоровлення через Міністерство оборони України, – інформувала присутніх начальник відділу персоніфікованого обліку населення  управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Людмила Лімаренко, – та буде винесено на розгляд сесії районної ради в березні 2018 року.

    Про фінансування громадських організацій доповіла начальник відділу бухгалтерського обліку АОІ та звітності управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Кощавка, яка зазначила, що відповідно районної програми «Турбота» на 2014-2020 роки в 2018 році передбачено фінансування  громадських організацій : районної організації товариства Червоного Хреста, Чорнобаївської районної організації ветеранів, Чорнобаївської районної в Черкаській області організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», Чорнобаївської районної спілки ветеранів Афганістану, громадської організації  «Спілка воїнів АТО «Черкащини» Чорнобаївського району в с умі 385,3   тис. грн. Головним розпорядником коштів є управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації. 

    Щороку на їх утримання виділяється певна сума коштів. Так, в 2017  з районного бюджету було надано коштів на суму 369,5 тис. грн.

    На виконання Плану заходів щодо модернізації системи бухгалтерського обліку в державному секторі на 2016-2018 роки,  затвердженого наказом міністерства фінансів України від 28.11.2016 № 1038, створена Система подання електронної  звітності розпорядниками та одержувачами  бюджетних коштів.

    Розпорядники та одержувачі бюджетних коштів  звітність за І квартал 2018 року повинні подавати  через автоматизовану систему «Є- Звітність».

    Враховуючи вищезазначене, з метою підготовки до здачі фінансової  та бюджетної звітності в електронному вигляді  з використання АС «Є-Звітність» починаючи зі звіту за І квартал 2018 року, необхідно здійснити заходи щодо підключення до вищеназваної системи до 28 лютого 2018 року.

Фото без опису

    – Громадським організаціям необхідно забезпечити здійснення заходів щодо підключення до системи АС «Є-Звітності», – зазначила Валентина Стилик.

    Заслухавши доповідачів з зазначених питань координаційною радою з питань соціального захисту населення райдержадміністрації по кожному з питань порядку денного прийнято відповідні рішення та дано доручення.

    По закінченню засідання Валентина Стилик наголосила на забезпеченні проведення інформаційно-роз’яснювальної  роботи  щодо санаторно-курортного оздоровлення та лікування учасників АТО.

   

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь