A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Заслужений працівник сільського господарства Яків Антонович Соломка відзначив 90-річчя

Дата: 13.12.2018 11:03
Кількість переглядів: 860

Фото без опису

Фото без опису

    12 грудня обжинковим букетом слави і пошани увінчали знаного і шанованого хлібороба, ветерана праці, кавалера орденів Вітчизняної війни та «Знак Пошани», заслуженого працівника сільського господарства, вченого агронома – знаного в районі організатора і новатора сільськогосподарського виробництва, жителя села Веселий Хутір – Соломку Якова Антоновича.

    В народі кажуть: на віку – мов на тій довгій ниві, поки перейдеш, усе звідаєш: і жайворонків наслухаєшся, і ноги об стерню не раз поколеш. Але Яків Антонович твердо пам’ятав настанови предків, що треба завжди йти до людей, а не від них. За цим принципом діяв ювіляр усе життя, не думаючи  про славу і нагороди  творив добро.

    На долю Якова Антоновича випали часи воєнного лихоліття, післявоєнної розрухи, нелегкі роки відбудови, відродження сіл. Разом з ними він був в щоденних клопотах і турботах, переймаючись долею  своїх  земляків. Його високе почуття обов’язку і відповідальності, людські та ділові якості, працьовитість, небайдужість сприяли розбудові народного господарства Чорнобаївщини. Жителі району пам’ятають його, цінують  і поважають.

Фото без опису

 

Фото без опису

    Нелегкий життєвий шлях ювіляра пригадали у своїх вітаннях гості. А їх приїхало чимало: перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик, депутат обласної ради, голова асоціації сільськогосподарських товаровиробників Чорнобаївського району Сергій Лихошерст, сільський голова громади Світлана Наконечна, начальник відділу розвитку ринкових відносин та бухгалтерського обліку управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Світлана Лавренко, депутат районної ради Дмитро Радько, колишній перший заступник голови райдержадміністрації, нині пенсіонер Олексій Ричка, голова ветеранської організації села Валерія Курченко-Мальцева, директор Веселохутірського НВК Любов Домаш.

Фото без опису

    В дружньому колі приймав вітання Яків Антонович і від дружини Меланії та двох доньок – Ніни та Надії.

Фото без опису

    – Ви по-справжньому щаслива людина, бо маєте на землі власноруч прокладену борозну, залишили помітний слід на землі. За це Вам – доземний уклін і людська вдячність, – зазначила Валентина Стилик. – Нехай ще довго вклоняються Вам зорі, вечорові і ранкові. Хай Вам родить на добро, на достаток, на щастя. І нехай буде мир  і спокій  в нашій державі.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, 

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь