A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На нараді з селищним та сільськими головами обговорено заходи щодо збільшення надходжень до бюджетів та використання коштів на проведення природоохоронних заходів

Дата: 22.01.2019 18:03
Кількість переглядів: 640

 

  Фото без опису

    Сьогодні голова райдержадміністрації Сергій Джоболда провів нараду з селищним та сільськими головами, на якій було розглянуто питання проведення заходів щодо збільшення надходжень до бюджетів    та    використання коштів на проведення природоохоронних заходів  на    території району у 2018 році та перспективи їх використання  у  2019 році.         

  Заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації Антоніна Черненко зупинилася на проведенні заходів з наповнення селищного та сільських бюджетів.  Зокрема на проведенні інвентаризації наявних земельних ділянок для виявлення земельних ділянок, що використовуються, але кошти до бюджету не надходять; постійному контролі  за укладанням договорів  та повнотою сплати коштів пайової участі у       розвитку інфраструктури населених пунктів; проведенні хронометражу реалізації підакцизних товарів суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі в торгівельних установах населених пунктів; встановленні економічно обґрунтованих ставок єдиного податку та укладання договорів оренди невитребуваних земельних паїв.

   Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука провела аналіз  використання коштів природоохоронного фонду.  

   - Для забезпечення природоохоронних заходів у 2018 році планувалося  освоїти   кошти  в сумі  4624,294 тис. грн, - зазначила Алла Василівна. - Фактично селищною та сільськими радами проведено природоохоронні заходи на суму 4242,987 тис. грн, що становить 91,8 % до  запланованих витрат.

 Кошти місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища в районі використовувалися  по чотирьох напрямках: на виконання заходів з озеленення населених пунктів; забезпечення екологічно-безпечного збирання та захоронення твердих побутових відходів; на придбання обладнання для збору побутових відходів; покращення гідрологічного режиму водних об’єктів.

         Крім того, за рахунок співфінансування з обласним бюджетом :

-  Кліщинською сільською радою для транспортування  та утилізації твердих побутових відходів придбано  трактор МТЗ 82   на суму 492,225 тис. грн;

 - Хрестителівською сільською радою  з метою покращення гідрологічного  та санітарного стану ставка проведено очищення його дна  та берегів на площі 3,5 га на суму 3500,800 тис. грн.

      В 2019  році планується   освоїти  на ці цілі 816,250 тис. грн.

   На утилізацію твердих побутових відходів (підгортання сміттєзвалищ) планується використати  458,090 тис. грн,(56 %), решта коштів на озеленення населених пунктів,  придбання техніки та обладнання для збирання і транспортування твердих побутових відходів.

        А також подано запит до обласної  державної адміністрації для участі в  конкурсі  по відбору проектів на співфінансування природоохоронних заходів  за рахунок коштів обласного бюджету:  облаштування дендропарку с. Васютинці на 1500,0 тис. грн та Богодухівською, Хрестителівською та Великоканівецькою сільськими радами подано запити  на придбання техніки.   

    Особливу  увагу  рекомендовано звернути на проведенні роботи  по впорядкуванню прибережних захисних смуг, зокрема винесення їх меж в натурі.

       Також очільник району звернувся до селищного та сільських голів з пропозицією взяти активну участь  в підготовці Стратегії регіонального розвитку  району на 2019-2021 роки та подати відповідні пропозиції.

     Окремо Сергій Миколайович наголосив, що відповідно до метереологічного прогнозу   23 січня на території району передбачається значне погіршення погодних умов та снігопад, тому необхідно бути готовими до розгортання  доріг   в територіальних громадах району.

 

                     За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності   та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь