A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В Чорнобаївському районі забезпечується медична, психологічна та професійна адаптація учасників антитерористичної операції

Дата: 16.07.2018 11:02
Кількість переглядів: 568

Фото без опису

    Сьогодні одним із пріоритетів у роботі управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації є питання щодо соціального забезпечення учасників антитерористичної операції.

    – На обліку в управлінні з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації перебуває 427 осіб, які мають статус учасника бойових дій з них 32 особи – інваліди війни, інформація про них внесена до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. – зазначив начальник управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївської райдержадміністрації Олександр Юрковський. – За рахунок коштів державного бюджету станом на 11.07.2018 року оздоровлено 8 осіб учасників АТО, на суму 65,2 тис. грн. (на 2018 рік передбачено 217,2 тис. грн).

    Учасники бойових дій забезпечуються санаторно-курортним лікування до санаторіїв: «Дніпро-бескид» м. Трускавець, «Смерічка» с. Опака, Львівської області, «Орізонт» смт Сергіївка, Одеська область, «Кирилівка» смт Кирилівка, Запорізької області, «Золота Нива» смт Сергіївка, Одеська область.

    Районним бюджетом у 2018 році на оздоровлення учасників АТО виділено коштів на суму 205,3 тис. грн.

    В 2018 році на забезпечення психологічною реабілітацію учасників АТО з державного бюджету виділено 32,7 тис. грн.

    За напрямом програми «Заходи з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку)» в Чорнобаївській автомобільній школі ТСО України у 2018 році навчаються за спеціальністю: водій категорії «В» - 2 учасники АТО, водій категорії «СЕ» - 4 учасники АТО на загальну суму 27,3 тис. грн. (на 2018 рік передбачено 41,8 тис. грн).

    В 2018 році з числа учасників АТО на черзі для забезпеченням житлом в Чорнобаївському районі перебуває дві особи з інвалідністю внаслідок війни. Станом на 11.07.2018 року документи оформленні та замовлені в сумі 1,4 млн грн. для виплати грошової компенсації на придбання житла.

    Рішенням Чорнобаївської районної ради у 2017 році була прийнята районна цільова програма матеріальної підтримки Чорнобаївського РВК при проведенні призову та надання одноразової матеріальної допомоги особам, які зараховані на військову службу за контрактом та призвані на строкову військову службу на 2017-2021 роки. Згідно даної програми на протягом 2018 року було надано матеріальної допомоги 13 особам, які призвані на строкову військову службу, на суму 65,0 тис. грн, а також планується виплатити  12 особам, які призвані на строкову військову службу на суму 60,0 тис. грн та 22 особам, які зараховані на військову службу за контрактом на суму 150,0 тис. грн.

    Як зазначив Олександр Юрійович  передбачено ряд заходів направлених на соціальну адаптацію учасників АТО  районною комплексною програмою «Турбота» на 2014-2020 роки». Зокрема:

1) виплата щомісячної стипендії дітям до 18 років батьки, яких загинули під час виконання обов’язків військової служби в зоні проведення антитерористичної операції в розмірі 1000 грн. – щомісяця починаючи з січня 2016 року  сім’ї Тарасенко виплачується стипендія в розмірі 2,0 тис. грн. (на двох дітей). В 2018 році виплачено 12 тис. грн.

2) виплата одноразової грошової допомоги учасникам антитерористичної операції на сході України та їхнім сім’ям в сумі 1,5 тис. грн.. В 2018 році виплачено12 особам на суму 18,0 тис. грн.

    В стаціонарних умовах Чорнобаївської ЦРЛ станом на 1.07.2018 року проліковано 20 учасників АТО, на суму 17,4 тис. грн. Надано послуги психолога 21 учаснику АТО.  Стоматологами зубопротезовано – 23 особи  на суму 26,5 тис. грн.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь