A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Охорона навколишнього середовища – один із першочергових заходів Стратегії розвитку Чорнобаївщини

Дата: 13.03.2019 11:02
Кількість переглядів: 657

Фото без опису

Васютинський денрологічний парк

  Охорона довкілля  є глобальною проблемою і пов'язане головним чином зі зростанням антропогенного впливу. Це сукупність державних, адміністративних, правових, економічних, політичних і суспільних заходів, спрямованих на раціональне використання, відтворення і збереження природних ресурсів землі, обмеження негативного впливу людської діяльності на довкілля.

  Забезпечення збалансованого природокористування, екологізація господарської діяльності, досягнення безпечного для здоров'я людини стану навколишнього природного середовища є основою екологічної безпеки району.

  Серед заходів щодо поліпшення стану довкілля, чинне місце займає розвиток загальної свідомості населення щодо збереження та догляду за навколишнім середовищем. Особливий акцент повинен робитися на формуванні екологічної культури дітей та молоді.

   На вирішення екологічних питань у 2018 році в районі використано 4 млн. 266 тис. грн,  з них коштів обласного бюджету на  3 млн. 226 тис. грн та  999 тис. кошти сільських рад.

  Так, на розчищення ставка  в селі Хрестителеве площею 3,7га витрачено 2 млн.873 тис. грн обласного бюджету та 650 тис. грн коштів сільської ради. На придбання трактора  МТЗ-82  для видалення та утилізації твердих побутових відходів  в село Кліщинці використано 394 тис.грн коштів обласного  бюджету та 98,5 тис. грн коштів сільської ради.

   На озеленення населених пунктів використано 22 тис. грн  коштів сільських рад.

 

Фото без опису

                                                                                      Васютинський дендропарк

  Відповідно до програми охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік  за умовами результату конкурсу природоохоронних проектів    буде проводитись співфінансування з обласним бюджетом заходів:

- проведення заходів з будівництва споруд систем зрошення та освітлення, а також огородження та озеленення території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва  місцевого значення "Васютинський дендрологічний парк" в селі Васютинці на суму 1 млн. 500 тис.грн., в т.ч.  750 тис. грн, обласний бюджет, 300 тис. грн кошти сільської ради та 450 тис. грн кошти СТОВ «Дніпро»;

- забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання і захоронення  відходів (придбання тракторів МТЗ-82) для Богодухівської сільської ради   в співвідношенні 312 тис. грн кошти обласного бюджету та 170 тис. кошти сільської ради), а також Великоканівецької  сільської ради в співвідношенні 409 тис. грн кошти обласного бюджету та 81 тис. кошти сільської ради);

  Підготовлено  проектно-кошторисні документації для подання  наконкурс для співфінансування  заходів   щодо   відновлення  і  підтримання  сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Ірклій в адміністративних межах Чорнобаївської селищної ради на суму 5909 тис. грн та реконструкцію очисних споруд господарсько-побутових стічних вод в смт Чорнобай  на  суму 15,2 млн. грн.

 

За інформацією управління агропромислового розвитку РДА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь