A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаї відкрито інклюзивно-ресурсний центр

Дата: 24.07.2018 11:01
Кількість переглядів: 1648

    19 липня 2018 року на сесії районної ради затверджено Статут комунального закладу «Інклюзивно-ресурсного центру з відділенням денного перебування дітей з особливими освітніми потребами» (ІРЦ) Чорнобаївської районної ради.

    У закладі надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, а також допомагатимуть їх соціальній адаптації. Інклюзивно-ресурсний центр – це заклад, куди можуть звернутися батьки дітей віком від 2 до 18 років для отримання корекційних та реабілітаційних послуг. Саме ресурсний центр надаватиме рекомендації закладам загальної середньої освіти щодо особливих освітніх потреб учня, коригуватиме його індивідуальні програми розвитку та проводитиме корекційні заняття,  забезпечуватиме методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний супровід дітей з особливими освітніми потребами протягом усього навчання. 

    Відділення денного перебування забезпечить можливість відвідувати даний заклад тим дітям, які з певних причин за станом здоров’я не можуть відвідувати звичайний  навчальний заклад та зможуть отримувати корекційно-розвиткові послуги.

    Послуги центру будуть безкоштовними для батьків.

    ІРЦ розташований на базі реабілітаційного центру «Промінчик» та надаватиме послуги дітям, які проживають на території Чорнобаївського району. Фінансування закладу буде здійснюватися за рахунок освітньої субвенції та районного бюджету.

    Поки що у центрі бракує вчителя-дефектолога та практичного психолога. Щоби заповнити ці вакансії, наприкінці серпня планується проведення конкурсу на заміщення цих посад.

    Також в установі фахівці готуватимуть комплексну оцінку розвитку дітей з особливими освітніми потребами. На підставі цього висновку дитина навчатиметься у загальноосвітньому навчальному закладі на інклюзивній формі навчання за програмою, визначеною у комплексній оцінці.

    Приміщення центру буде оснащено сучасними меблями та приладдям, що створює комфортні умови для корекційної роботи з дітьми.

    Досвід роботи таких центрів  показав, що діти, які отримують відповідну допомогу відчувають себе повноцінними членами суспільства, мають друзів серед ровесників, успішно реалізують себе в житті.

 

За інформацією відділу освіти

райдержадміністрації

 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь