A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Волонтер з Чорнобаївщини Лідія Сівак отримала відзнаку Президента України

Дата: 07.09.2017 10:58
Кількість переглядів: 960

   Фото без опису

    Днями голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко вручив відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції».

    Лідія Сівак з села Степове за професією вчителька початкових класів, активна учасниця Майдану. З самого початку бойових дій в зоні АТО, з власної ініціативи та за підтримки односельців,  займається волонтерською  діяльністю. Майже весь підприємницький прибуток вона витрачає на благодійну справу. З початком екскалації на Сході України  її торгівельним закладом було кинуто  клич «Допоможи армії продуктами», на що відкликнулись керівники сільгосппідприємств  та жителі Чорнобаївщини  з розумінням.

   На базі її торгової точки працював «міні консервний цех». Тут готували для наших захисників різні консерви,  салати, борщові приправи, квасили капусту. Частину продукції Лідія Іванівна відвозила  на власному автомобілі, а за частиною самостійно приїздили бійці з АТО, яких дуже тепло зустрічали в селі.

    Лідія Іванівна власним автомобілем здійснила  більше 40 поїздок в зону АТО.  Все, що вона відвозила було передано в частини для військових. А в знак підтвердження – залишала собі  на згадку фотографії з бійцями.

  Під час однієї з поїздок на Схід разом з громадською активісткою Тетяною Богдан потрапили в аварію. Довго лікувались в обласній лікарні, її автомобіль після аварії не підлягає ремонту.

   Але Лідія Іванівна не зупиняється, вже після аваріїі, не зважаючи на заборону лікарів, вона побувала в зоні АТО 5 разів. – Не можна залишати тих кого підтримуєш з самого початку. Хто хоч один раз побував в зоні АТО і подивився в очі нашим хлопцям, які там нас захищають, вже ніколи не остануться осторонь їхніх проблем, - зазначила волонтерка  і подякувала за високу нагороду.

   А про новий транспорт для волонтерки подбало місцеве СТОВ «Агроко», виділивши кошти на його придбання.

    Голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда привітав Лідію Іванівну з відзнакою Президента України,  побажав їй міцного здоров’я, життєвих сил, успіхів у всіх починаннях та вручив  посвідчення та нагрудний знак  «За заслуги перед громадою».

      - Події, які відбуваються в Україні спонукають робити всіх нас добрі справи. Особливо в умовах бойових дій, коли кожен розуміє ступінь відповідальності за майбутнє, кількість громадян, які не стоять осторонь, а всіляко допомагають збройним силам України, суттєво збільшилася. Тому нам дуже приємно, що в нашому Чорнобаївському районі живуть такі люди, як Лідія Сівак, - зазначив очільник району.

                                                                                                  За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності                                                              та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь