A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА

Дата: 10.04.2017 10:57
Кількість переглядів: 785

Фото без опису

  • про ПАТ «Азот»

 

    Через ситуацію, що склалася на підприємстві, я ще 28 березня звернувся на нараді до Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка. У Кабміні того ж дня відбулася нарада, на якій розглядали питання виробництва добрив, зокрема й стабілізації роботи «Азоту».

    Там був запропонований такий механізм: здійснювати виробництво добрив на давальницьких умовах шляхом постачання газу ПАТ «Аграрний фонд». Потому їх передаватимуть с/г підприємствам здебільшого на умовах зустрічного постачання продукції майбутнього урожаю. Також розглянута можливість держпідтримки підприємств хімічної галузі. Деталі будуть пізніше. Тобто Уряд не лишився осторонь цієї ситуації, як і обласна влада. Ми задіємо всі свої важелі задля її врегулювання.

    Слід розуміти, що проблема «Азоту» комплексна та стосується іще кількох підприємств цього ж власника. З одного боку, має місце кількамісячна заборгованість із виплати зарплати там, зростає соціальна напруга. З іншого – це удар по наших аграріях у розпал посівної. Вони сплатили понад 1,5 млрд грн «Азоту» за добрива, але досі їх не отримали. Також підприємство заборгувало «Черкасиобленерго» за споживання електроенергії понад 1 млрд грн, має борги за газ. Тому і процес напрацювання механізмів задля вирішення проблеми складний.

 

  • про ремонт доріг

 

    На дорогах області триває ремонтна кампанія. Щодня тут працюють понад три десятки бригад. Підрядні організації використовують сировину чотирьох місцевих асфальтобетонних заводів. Також тривають тендери на реконструкцію доріг.

    Працюють ремонтники і на правому проїзді автошляху від Черкас до Сміли. Щоденно, без вихідних. Нагадаю, поточний середній ремонт там розпочатий минулого року. Плануємо завершити на початку літа.

 

  • про перспективу

 

    Черкащина активізуватиме двосторонню співпрацю з Індією. На минулому тижні мав зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Індії в Україні паном Манодж Кумар Бхарті. Нині економічні відносини між Україною та Індією розвиваються динамічно. Проте вважаю, що нашим країнам потрібно посилювати співробітництво, зокрема, в АПК та фармацевтиці, охороні здоров’я, культурі й освіті. Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні із цим погодився, зауваживши, що його країна готова втілювати низку спільних проектів у цих сферах на Черкащині.

    Також у складі української делегації побував на Annual Investment Meeting (AIM), що в ОАЕ. Це – комунікаційна інвестиційна платформа для держав і компаній. Цьогоріч Україна там уперше була представлена. Мав зустрічі із представниками компаній у сферах «зеленої» енергетики, перероблення с/г продукції, ІТ-технологій. Спікери AIM сходяться в одному: нині для залучення іноземних інвестицій головне – не дешева робоча сила, а розвинена інфраструктура, якісна освіта майбутніх кадрів, високі технології та стабільна політична ситуація. А ще – історії успіху внутрішніх інвесторів стимулюють іноземних.

    Нагадаю, що створення привабливого бізнес-клімату в регіоні та розвиток інфраструктури для інвестування є одним із пріоритетних напрямів роботи нашої команди. Тому що без інвестицій неможливий розвиток. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь