A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Це результат спільної роботи», – очільник області про оновлення автопарку «швидких»

Дата: 20.12.2017 10:55
Кількість переглядів: 723

    Автопарк Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поповнився вісьмома новими автомобілями. Таке придбання стало можливим завдяки співфінансуванню з обласного та місцевих бюджетів, а також спонсорській допомозі.

    Як зауважив голова Черкаської ОДА, це був один із пріоритетних проектів цього року. Таким лишатиметься і наступного. Нові автомобілі оснащені всім необхідним: від дефібриляторів до кардіографів.

    – Автопарк «швидких» треба оновлювати щороку, йдеться про людські життя та примноження шансів на їхній порятунок, – сказав Юрій Ткаченко. – Нинішні обнови ми купували за принципом «50 на 50»: половину суми на придбання автомобілів ми спрямували з обласного бюджету, іншу – з місцевих. Загалом близько 16 млн грн. Окрім цього проекту для «швидкої», наступного року плануємо будівництво централізованої диспетчерської. Цей проект ми подаватимемо на співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку України.

    Нові автомобілі поїдуть у райони, які спрямували кошти на їхнє придбання. А саме: дві одиниці вирушать на Канівщину, по одній – на Шполянщину, Золотоніщину, Чигиринщину, Монастирищину та Маньківщину. Одна така «швидка» буде на службі у відділі реагування на надзвичайні ситуації (санавіація).

    – Така обнова вперше, відколи створений наш заклад, – зазначив директор Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ігор Фесун. – Ми маємо на лінії до дев’яноста автомобілів по області, однак більша частина вже відпрацювали свій ресурс. А кожен автомобіль за рік обслуговує близько 3 тис. викликів, за цими цифрами – людське життя та здоров'я.

    Нагадаємо, комунальній установі «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради» підпорядковані 5 станцій швидкої допомоги – Черкаська, Смілянська, Уманська, Лівобережна та Звенигородська зі своїми підстанціями в усіх районах області. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь