A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Пройшла робоча нарада з селищним та сільськими головами

Дата: 30.03.2018 10:54
Кількість переглядів: 681

Фото без опису

    29 березня під головуванням голови Чорнобаївської РДА Сергія Джоболди пройшла робоча нарада з селищним та сільськими головами району.

    У ній також взяла участь начальник Чорнобаївського відділення Золотоніської об’єднаної податкової інспекції Головного Управління Державної фіскальної служби у Черкаській області Людмила Рожко, начальник фінансового управління  райдержадміністрації Олександр Таранушенко, начальники відділів апарату, самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації.

    Основним питанням, що розглядалося під час наради, стало наповнення бюджетів, зокрема, сплата акцизу від продажу підакцизних товарів.  За пісумками 2017 року найвищим рівень його сплати є у Чорнобаївській селищній раді – 896 тис. 146,84 грн, Іркліївській сільській раді – 180 тис. 688,80 грн, Васютинській сільській раді – 98 тис. 622,69 грн. Найменшим – у Мохнацькій сільській раді – 1 тис. 643,00 грн, Першотравневій сільській раді – 3 тис. 686,00 грн та Новоукраїнській сільській раді – 5 тис. 228,25 грн.

    Як зауважив Сергій Джоболда, якщо порівняти рівень сплати акцизного податку торгівельними точками РАЙСТ і магазинами приватних підприємців, то він суттєво різниться. На жаль, мало які сільські ради звертають на це увагу, хоча мали б, адже цей податок надходить до місцевих бюджетів – селищного та сільських.

    Робоча група райдержадміністрації постійно проводить перевірки закладів торгівлі у селах району, зокрема і стосовно дотримання власниками закладів продажу підакцизних товарів згідно чинного законодавства. Однак, як показали результати, часто продавці відпускають такі товари без використання касових апаратів. Тож голова РДА закликав голів селищної та сільських рад  спільно з громадськістю проводити хронометражі реалізації суб’єктами господарювання  роздрібної торгівлі підакцизних товарів - алкогольних напоїв та тютюнових виробів. А також  проводити бесіди із власниками торгових точок та   жителями щодо виконання податкового законодавства.

    Під час наради обговорили і питання наповнення бюджетів за рахунок підвищення відсоткової ставки за оренду земель держзапасу та держрезерву. Сергій Миколайович звернув увагу на те, що сьогодні тільки 10 підприємств, що працюють на території району, перепідписали договори на збільшення орендної плати за землі держзапасу і держрезерву до 8%, у решті ж вона становить 4,5%. Тоді як ставка орендної плати по паях у деяких сільгосппідприємствах уже доходить до 10%, у середньому ж вона становить 7%.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь