A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині відбулися заходи з нагоди вшанування 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років

Дата: 26.11.2018 10:53
Кількість переглядів: 687

    У суботу, 24 листопада, на Чорнобаївщині відбулися заходи з нагоди вшанування 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні.

    Зокрема, в Чорнобаї за участі влади, громадськості та учнівської молоді біля пам’ятного знаку жертвам Голодоморів та політичних репресій відбувся мітинг-реквієм. У ньому взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Джоболда, перший заступник голови РДА Валентина Стилик, представники селищної влади, керівники та представники трудових колективів підприємств, установ, організацій та громадськість  селища.

 

    Присутні на жалобному заході згадали трагічні сторінки історії нашої держави. А о 16:00 долучилися до загальноукраїнської акції "Засвіти свічку" та загальнонаціональної хвилини мовчання.

    Після вшанування хвилиною мовчання земляків, загиблих від голодоморів, учасники жалобної церемонії поклали квіти до монументу та поставили запалені свічки в знак скорботи. Від учнівської молоді до пам’ятника було покладено тематичну композицію із колосків та калини. 

    Водночас, в освітніх, культурних, установах соціального значення організовані пізнавальні лекції, бесіди, тематичні виставки. А в ЦБС пройдуть година пам’яті і скорботи «В руках, що виростили хліб, не залишили і зернини…», виставка пам’яті «Три колоски, закуті дротом», слайд-презентація «Стежками болю і мук», сторінка історії «Голодний рік, мов чорна птиця, над краєм змореним літав».

    ДОВІДКОВО: Кількість жертв Голодомору 1932−1933 рр. на Чорнобаївщині визначити складно, оскільки через тривале замовчування і заборону втрачено десятиліття пошукової роботи. За даними краєзнавців, від голоду померло близько 3,5 тисяч осіб із нашого району, найбільше – із Васютинець, Вереміївки, Богодухівки, Кліщинець, Лящівки, Ревбинець…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь