A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На щотижневій апаратній нараді говорили про стан підготовки до проведення весняно-польових робіт та стан автобусного сполучення між населеними пунктами в районі

Дата: 27.02.2018 10:46
Кількість переглядів: 598

Фото без опису

    На щотижневій апаратній нараді, що відбулася 26 лютого під головуванням голови районної державної адміністрації Сергія Джоболди за участі першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик розглянуто питання щодо стану підготовки  до проведення весняно-польових робіт та стану автобусного сполучення між населеними пунктами  в районі.

    По першому питанню доповіла начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука. – В районі здійснюється підготовка до весняно-польових робіт.

    Погодні умови сприяли проведенню зяблевої оранки ґрунту під урожай 2018 року з внесенням органічних та мінеральних добрив, її проведено на площі 58,8 тис. га (78%). Оранку необхідно провести на площі 16,3 тис. га.

    Для своєчасного та якісного проведення комплексу весняно – польових робіт господарствами району підготовлено 746 тракторів, 327 сівалок, 314  культиваторів,  263 плуги, 241 комбінованих ґрунтообробних  агрегати. В 2017 році придбано 11 високопродуктивних сівалок, 9 тракторів, 4 дискові борони, 8 культиваторів, 4 плуги.

    Перевірку посівного матеріалу проводять в найближчій діючій лабораторії з визначення посівних якостей насіння в м.Черкаси.

    Підприємства розпочали придбання міндобрив. Станом на 23 лютого їх придбано 4,9 тис. тонн, з них аміачної селітри – 2,1 тонн. (потреба для  першого  підживлення  становить близько 1,5 тис. тонн).

    У більшості господарств практикується проводити закупівлю мінеральних добрив «з коліс», в господарствах не передбачено складів для зберігання добрив, тому закупляють безпосередньо перед внесенням в грунт.

    Проводились навчання спеціалістів в рослинницькій та тваринницькій галузі, зокрема по охороні праці.

    – Оскільки район є сільськогосподарським, то від стабільної роботи даної галузі в більшості залежить і розвиток району. Необхідно провести роботу з керівниками сільськогосподарських підприємств району, щодо інформування про ініціативи уряду в сільськогосподарській галузі з метою своєчасного отримання  за потреби кредитів на розвиток галузі. Також потрібно провести роботу з керівниками сільськогосподарських підприємств фермерських господарств, щоб рекомендована ціна на оранку присадибних ділянок була помірною, – зазначив очільник району.

    По другому питанню інформувала присутніх начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк, яка зазначила, що в районі пасажирські перевезення здійснюються по 17 маршрутах, зокрема на 2 приміських маршрутах, 12 внутріобласних та 3 міжміських маршрутах перевізниками ПрАТ «Чорнобаївське АТП-17149», ТОВ «Сервіс-авто-2005», Золотоніське АТП та приватними перевізниками А.М.Пащенко, С.М.Пандас, І.І.Синьоок, Ю.Я. Кредзинський.

    Оскільки не всі населені пункти забезпечені регулярним транспортним сполученням, то з порозумінням до даної проблеми поставилися засновники та керівники підприємств.

    На сьогодні, за підтримки засновника СТОВ «Агроко», який відшкодовує перевізнику кошти за паливо-мастильні матеріали, з 8 лютого здійснюється підвезення жителів сіл, Крутьки, Чехівка, Воронинці, Мельники, Журавлине до райцентру щочетверга. Перевезення здійснює ПрАТ «Чорнобаївське АТП 17149» згідно тарифів встановлених підприємством.

    З 14 лютого питання підвезення жителів Новожиттівської сільської ради та с.Тарасівка вирішено аналогічним шляхом, керівник ТОВ ВКФ «Валтас» проплатив за лютий місяць, та надалі погоджується підтримати керівництво СТОВ «Надія».

    – Необхідно працювати з перевізниками щодо забезпечення автобусним сполученням всіх населених пунктів району, зокрема звернути увагу на сполучення сіл Новоукраїнка, Григорівка, Старий Коврай через Іркліїв.

    В порядку контролю про стан  проведення  закладами охорони здоров’я протигрипозних заходів щодо мінімізації  епідемії  грипу в Чорнобаївському районі головний лікар районного відділення Золотоніського міжрайонного відокремленого підрозділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» Іван Коренюк. – З огляду на ускладнення ситуації з грипу та ГРВІ запроваджені протиепідемічні карантинні заходи в лікувально-профілактичних закладах, зокрема в стаціонарах. ЛПЗ в умовах епідеміологічної ситуації, що складається в даний час, спроможні надавати медичну допомогу хворим без значного перепрофілювання ліжок.

    Аптечна мережа цього епідемічного сезону значно поліпшила оперативність у виконанні заявок населення  на протигрипозні вакцини.

    На сьогодні проти грипу щепилося  323  особи, з них 241  становлять медичні працівники, 52 особи із групи медичного ризику, із числа працівників освіти щеплена лише 1 особа. За власні кошти щепилося 82  особи,  за бюджетні 241 особа.

    Враховуючи епідемічну ситуацію в окремих школах, районним відділенням 16.02.18р. направлені на районний відділ освіти рекомендації щодо посилення протиепідемічних заходів в навчально-виховних закладах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь