A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Рятувальники дбають про дитячу безпеку влітку

Дата: 02.06.2017 10:44
Кількість переглядів: 667

    Щорічно, з настанням літнього періоду, проблема дитячої безпеки влітку постає дуже гостро не тільки для батьків, а й для рятувальників. Задля допомоги у вирішенні цього питання створено безліч літніх таборів, куди можна відправити своїх дітей.

    Під час літніх канікул діти часто залишаються без догляду батьків та вчителів, саме тому зростає небезпека виникнення надзвичайних ситуації за участю малюків. Тому дуже важливим є постійно навчати підростаюче покоління правилам безпеки.

    Так, дітлахи з Новоукраїнки завітали на екскурсію до пожежної частини смт Чорнобай, саме в той час, коли рятувальники здавали заліки з фізичної підготовки. Вогнеборці долали дистанції, виконували нормативи із підтягування на перекладині та комплексні силові вправи. Дітлахи мали змогу пересвідчитися та побачити роботу рятувальників при відпрацюванні вправи с пожежних нормативів та умовного гасіння пожежі житлового будинку на висоті з використанням пожежної драбини та рятувальної мотузки. Діти вмить оточили рятувальників та із цікавістю слухали розповідь про призначення пожежних рукавів та іншого пожежного обладнання, за допомогою якої рятувальники надають допомогу громадянам під час виникнення надзвичайної події, також пожежники показали за допомогою якої пожежно-рятувальної техніки і обладнання вони борються, як із вогняною стихією, так і з іншими природними та техногенними катаклізмами. Малеча також мала змогу відчути себе справжніми рятівниками.

    Вогнеборці розповідали про те, наскільки небезпечним може бути вогонь, про дотримання правил пожежної безпеки у побуті та при експлуатації побутових електроприладів, а також цікавилися чи знають діти як і що робити під час виникнення різних надзвичайних ситуацій. Малеча із задоволенням спілкувалася з рятувальниками. Дітлахи відповідали на запитання рятувальників, розповідали за яким телефоном необхідно телефонувати в разі виникнення надзвичайної події та що потрібно робити, щоб не сталося пожежі.

    Діти запевнили рятівників, що після цієї зустрічі будуть завжди дотримуватись правил пожежної безпеки

    Рятувальники вкотре звертаються до батьків та вчителів з проханням не залишати дітей без нагляду. Виховуйте у малечі навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією та ліками. Знайдіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це. Пам`ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя. А щоб неждана мить не стала початком великої біди, потрібно давати дітям чіткі рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації.

    Пам’ятайте, що життя наших дітей залежить тільки від нас самих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь