A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Віталій Коваль закликав фахівців соціального захисту на місцях активізуватись з призначенням субсидій

Дата: 10.08.2018 10:43
Кількість переглядів: 573

    Перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль закликав управління соціального захисту населення на місцях поквапитися з опрацюванням справ для призначення субсидій на неопалювальний період. На цьому він наголосив під час колегії Департаменту соціального захисту населення ОДА:

    – Нині важливо якісно організувати роботу на місцях, аби якомога швидше завершити процес призначення субсидій на неопалювальний період. Натепер недопрацьовує, приміром, Смілянський район, м. Умань, де відсоток опрацьованих справ нижчий за середньообласний, що нині сягає понад 78 %. Звичайно, маємо об’єктивні причини затримки в призначенні, пов’язані з необхідністю запрошень до управлінь відповідних категорій одержувачів задля поновлення документів та визначення подальшого права щодо отримання допомоги. Це обумовлено змінами в Порядку надання субсидій, що ввели в дію у травні цього року. Утім в області є райони, які вже стовідсотково опрацювали справи. Це – Драбівський, Золотоніський, Кам’янський, Канівський, Корсунь-Шевченківський, Монастирищенський, Уманський, Чигиринський, також м. Канів. А це свідчить про те, що фахівці тут спрацювали оперативніше, тож решта має активізуватись.

    Під час колегії обговорили й питання повернення до держбюджету залишків коштів на рахунках комунальних підприємств та монетизацію частини невикористаної субсидії за результатами опалювального сезону.

    Зауважимо, з понад 3 сотень тепло-, водо-, електро- та газопостачальних підприємств понад 92 % здійснили  розрахунки залишків невикористаних субсидій. При цьому зо два десятки підприємств досі не надали відповідної інформації, зокрема з Черкас, Умані, а також Городищенського, Золотоніського, Кам’янського, Монастирищенського, Тальнівського, Христинівського і Черкаського районів.

    Сума невикористаних коштів субсидій, що підлягають поверненню до бюджету, становить майже 243 млн грн, а частина суми, яка підлягає монетизації одержувачам субсидій, – 52,1 млн грн.

    На сьогодні з майже 90 тисяч громадян звернулась за отриманням зекономлених коштів лише половина. Нагадаємо, прийом заяв на виплату готівки триває до 1 вересня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь