A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

ЕЛЕКТРОННИЙ АПОСТИЛЬ

Дата: 21.04.2017 10:42
Кількість переглядів: 694

Фото без опису

    Апостиль - спеціальний штамп, який, відповідно до Гаазької конвенції 1961 року, ставиться на офіційних документах, що надходять від держав - учасниць Конвенції.

    Апостиль звільняє ці документи від необхідності дипломатичної чи консульської легалізації. Він засвідчує справжність підпису особи під документом і справжність печатки або штампа, якими скріплено відповідний документ.

    Порядок проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України змінено 20.11.2015. Саме з цієї дати в Україні запроваджено новий прогресивний сервіс - електронний апостиль. Основна зміна для населення: громадяни, яким необхідно проставити апостиль на документах, що видані органами державної реєстрації актів цивільного стану, судами та нотаріусами, з метою їх подальшого використання за кордоном, не потребують поїздки до м. Києва. Встановлений Міністерством юстиції України порядок, який дозволяє робити це через відділи державної реєстрації актів цивільного стану Головних територіальних управлінь юстиції по всій Україні.

    Відтепер, громадянин повинен пред'явити відділу державної реєстрації документ, що посвідчує його особу, відповідні документи для проставлення апостиля та документ про оплату за проставлення апостиля.

    Наказом Міністерства юстиції України від 18.12.2003 № 161/5 «Про розмір та порядок оплати послуг за проставлення апостиля» визначена плата за проставлення апостиля:

•    для громадян України, іноземців та осіб без громадянства - 3 неоподатковувані мінімуми доходів громадян (51 грн);

•    для юридичних осіб - 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (85 грн).

    Від унесення плати звільняються інваліди 1-ої і 2-ої груп, інваліди Великої Вітчизняної війни, громадяни, які належать до першої категорії потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи, та діти-сироти у разі проставляння апостиля на документах, що стосуються безпосередньо цих громадян.

    Проставлення апостиля або відмова в його проставленні здійснюються у строк до 2 робочих днів.

    Строк проставлення апостиля може бути продовжено до 20 робочих днів лише у разі необхідності отримання зразка підпису посадової особи, відбитка печатки та/або штампа.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь