A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Голова РДА закликав депутатів спільно працювати над вирішенням важливих питань життєдіяльності району

Дата: 03.05.2018 10:37
Кількість переглядів: 944

    Двічі поспіль – 27 квітня і 2 травня – депутати Чорнобаївської районної ради не змогли зібратися на сесію. Через це невирішеними лишилися багато питань, пов’язаних із життєдіяльністю району.

    - Законодавчо виписано так, що органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування повинні тісно співпрацювати. Без прийняття програм, змін до бюджету та інших питань, які вирішуються на сесії районної ради, не можливе функціонування установ та структур, які діють на території району, не залежно від того, хто подає питання і хто виносить програми. Так, на 24 сесію планувалося винести 35 питань, із яких більшість подавали структури РДА. І всі вони стосувалися важливих аспектів життєдіяльності району. Це і медицина, і соціальне забезпечення, і освіта, і комунальне господарство, - розповів голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда.

    Серед питань, які залишилися невирішеними, внесення змін до деяких програм, щоб передбачити кошти на виготовлення проектно-кошторисної  документації на ремонт доріг. Інше, не менш важливе питання, стосується медицини. На цю сесію виносилися два рішення – про затвердження статуту комунального  некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» та про виділення коштів на заробітну плату його працівникам.

    Також пропонувалося внести зміни до програми «Турбота» у пункті щодо вшанування учасників Другої світової війни, зокрема, щодо виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 1000 гривень до Дня пам’яті та примирення в Україні особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових дій та солдатським вдовам Другої світової війни. Вносилися зміни у програму «Турбота» і в частині вшанування загиблих та поранених під час проходження служби в органах внутрішніх справ. Аби вшанувати пам'ять загиблих Олександра Слинька та Юрія Велька (нашого земляка, який загинув у м. Київ), та підтримати Віктора Буряка, райдержадміністрація запропонувала, а президія районної ради підтримала встановлення виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 10 тис грн сім’ям загиблих під час проходження служби в органах внутрішніх справ та особам, які отримали вогнепальні поранення під час служби в органах внутрішніх справ, що призвело до втрати працездатності. Виносилися ще ряд важливих питань, які так і лишилися невирішеними. 

    - Відповідно до посади і своїх обов’язків, я співпрацюю з усіма депутатами, незалежно від фракцій чи партій. Не було жодного разу, коли б до мене звернувся депутат з якоюсь ініціативою і вона була не розглянута. Із 23 сесій я не пропустив жодної, незалежно від того, як би вони проходили. Але вирішувати питання життєдіяльності району ми можемо тільки у співпраці з депутатським корпусом районної ради. Я хочу подякувати депутатам, які це розуміють і сумлінно виконують свої обов’язки. Особливо, у ситуаціях, коли необхідно було вирішувати нагальні питання. Однак, на жаль, є і депутати, які роками не ходять на сесію. І не зрозуміло, де вони були, коли район переживав найгірші часи, а саме, ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, наслідків африканської чуми, коли необхідно було приймати рішення терміново, коли треба було засукувати рукава і працювати. Але найгірше те, що зараз ці депутати намагаються зробити видимість конфлікту і займаються дешевим популізмом. Ми з депутатськими корпусами всіх рівнів робимо спільну справу, тож пропоную депутатам залишити політичні амбіції та разом вирішувати всі нагальні питання життєдіяльності району, щоб  заручниками таких ситуацій не були жителі Чорнобаївщини, - зазначив Сергій Миколайович.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь