A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулось розширене засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 04.08.2017 10:29
Кількість переглядів: 784

Фото без опису

    На розширеному  засіданні колегії районної державної адміністрації, яке відбулося 4 серпня під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Джоболди розглянуто 4 питання.

    Про підсумки виконання бюджету району за 6 місяців 2017 року  та завдання з його року виконання у  ІІ кварталі 2017 року доповів начальник фінансового управління райдержадміністрації Олександр Таранушенко.

    – Завдяки спільним заходам, спрямованим на виконання завдань з наповнення доходів бюджетів усіх рівнів, за 6 місяців 2017 року   власні та закріплені уточнені доходи загального фонду бюджету району виконані на 117,4 відсотка.  Фактично до бюджету поступило  77 млн грн, - зазначив Олександр Таранушенко.

    – Всі сільські і селищна ради виконали доходи по загальному фонду за  6 місяців 2017 року.

    – Селищному та сільським головам, керівникам бюджетних установ району необхідно зосередити увагу на  виконанні  завдань щодо мобілізації фінансових ресурсів до бюджету району, підвищення  ефективності витрачання бюджетних коштів та недопущення заборгованості із заробітної , соціальних виплат і спожитих енергоносіях, - зауважив Сергій Джоболда.

Фото без опису

    Про підсумки економічного і соціального розвитку району за І півріччя 2017 року інформувала присутніх начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк. – Підводячи підсумки економічного і соціального розвитку району за І півріччя цього року, слід зазначити, що діяльність органів влади, підприємств, установ та організацій була спрямована на виконання основних завдань та пріоритетів економічного і соціального розвитку, визначених Програмою економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району на 2017 рік, - зазначила Ірина Василівна.

    – Аграрна галузь працювала стабільно, хоча і зіткнулася з численними проблемами як природного, так і економічного характеру: складні весняні погодні умови; стихія, внаслідок якої знищено та пошкоджено більше 6 тис. гектарів посівів; а також  високі ціни на матеріально-технічні ресурси. Сільгоспвиробники в основному зібрали урожай ранніх зернових культур, намолочено більше 32 тис тонн ранніх зернових при урожайності 43,2 ц/га.

    Промислові підприємства району продовжують вживати заходи, спрямовані на випуск конкурентноздатних видів продукції, так ПП «Імперіал плюс» за три місяці вироблено 285 тонн сухого молока.

    Протягом І кварталу 2017 року підприємствами району освоєно  87,6 млн грн капітальних інвестицій, що в 2,6 рази більше відповідного періоду минулого року. Найбільший обсяг інвестицій надходить в сільське господарство – це майже 71 млн грн, в більшості підприємств це капіталовкладення в техніку та обладнання.

    Як і в минулому році, пріоритетним напрямком залишається ремонт доріг, на що в цьому році заплановано більше 25 млн грн (17 млн грн – на дороги комунальної власності та 8 млн 670 тис грн - на дороги загального користування).

    На сьогодні вже освоєно близько 15 млн грн. Завершено ремонти доріг комунальної власності в 10 населених пунктах. Виконано роботи на дорозі Н – 08 Старий Коврай – Ленінське – Лящівка на суму близько 3 млн грн, ведуться роботи на по трьох напрямках: Богодухівка - Тарасівка-Нове Життя, Н-08- Мирне та ст. Пальмира - Чорнобай - Іркліїв.

    В центрі уваги перебувають питання  енергозбереження,  покращення транспортної інфраструктури та функціонування закладів гуманітарної сфери.

    – Велику вдячність хочу висловити сільським головам, які приймали активну участь в ліквідації наслідків буревію, допомагали технікою, робочою силою, а також брали участь особисто. Ми переконалися, що спільними силами можна подолати будь-які труднощі, - звернувся до сільських голів Сергій Джоболда. – Що стосується об’єднання територіальних громад, то відповідно до законодавства об’єднання має бути добровільним.  Необхідно створити  саме спроможну територіальну громаду, здатну самостійно забезпечити належний рівень надання послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства, з урахуванням кадрових ресурсів, фінансового забезпечення та розвитку інфраструктури. На сесії районної ради 10 серпня буде розглянуто питання про виконання в районі Закону України «Про добровільне об’єднання  територіальних громад», а також на прикладі Глобинської та Олевської територіальних громад буде надано аргументоване роз’яснення переваг створення на території району однієї фінансово спроможної об’єднаної територіальної громади.

    Про стан боротьби із злочинністю, правопорушеннями та корупцією, забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян доповів начальник превенції Чорнобаївського відділення  поліції Золотоніського відділу поліції ГУ НП в Черкаській області Олександр Мехеда.

    Всього    ДОП    за    даний    період    зупинено    439  адміністративних правопорушень  та складено відповідно 439 протоколів.

    За звітний період розкрито та розслідувано 8 проваджень минулих років.

    - Аналізуючи показники роботи за  шість місяців 2017 року спостерігається збільшення зареєстрованих злочинів на 10 тис. населення. Це свідчить про недостатню роботу у сфері попередження та профілактики злочинів і адміністративних правопорушень, охороні громадського порядку та громадської безпеки, - зауважив Сергій Джоболда та закликав селищного та сільських голів до співпраці з органами поліції по інформаційно-роз’яснювальній та профілактичній роботі серед населення.

    Про  стан підготовки закладів освіти району до нового  2017-2018 навчального року доповіла начальник відділу освіти райдержадміністрації Раїса Піддубна, яка зазначила, що в закладах освіти проводяться ремонтні роботи, виконуються  енергозберігаючі заходи по впровадженню альтернативних джерел опалення, реконструкції та ремонти опалювальних систем, утеплення приміщень та заміна вікон на металопластикові.  На даний час проведено реконструкцію внутрішньої опалювальної системи приміщень Красенівського НВК та Великобурімської ЗОШ. За рахунок різних джерел фінансування вже зараз в закладах освіти замінено на металопластикові 87 вікон. У Чорнобаївської ЗОШ №1 замінено 41 вікно, Великобурімській ЗОШ - 16, Тимченківського НВК – 9, Лихолітському НВК- 6, Новоукраїнському НВК - 12, Ревбинському НВК- 4. Заміна вікон продовжується. Замінено у 5 дверей у Скородистицькій ЗОШ за кошти СТОВ «Агроко», 3 – у Степівському НВК за кошти СТОВ «Дніпро».

    Загальна сума виконаних означених робіт складає близько 570 тис грн.

    Проводиться заготівля та завезення  дров до котелень із твердопаливними котлами. Наданий час, при потребі 780 м. куб. завезено  549 м. куб.

    Згідно графіка проводяться періодичні медичні огляди працівників та учнів навчальних закладів.

    - Звертаю увагу відділу освіти на завершенні підготовки  договірної документації на закупівлю вугілля для котелень навчальних закладів та до 25 серпня завершити всі заплановані роботи в навчальних закладах по підготовці їх до навчального року, - звернувся до начальника відділу освіти райдержадміністрації Сергій Джоболда.

    По закінченню засідання очільник району наголосив сільським головам на проведенні широкої роз’яснювальної  роботи серед населення територіальних громад про інфекційну хворобу - африканську чуму свиней та заходи, щодо ліквідації й профілактики цієї інфекції, а також проведенню належного обліку тварин в населених пунктах. Звернув увагу на необхідності проведення розчистки населених пунктів від аварійних дерев, які можуть нести загрозу життю населення та рекомендував сільським головам активізувати роботу по проведенню благоустрою в територіальних громадах району.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь