A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Пам'ять воїнів-афганців вшанували волейбольним турніром

Дата: 12.03.2018 10:28
Кількість переглядів: 607

    10 березня в Чорнобаївському районному спортивному комплексі відбувся турнір із волейболу серед чоловічих команд пам’яті воїнів-афганців. Цього року він пройшов уже 29-ий раз.

    В урочистому відкритті змагань взяли участь голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда, селищний голова Чорнобаю Алла Мірошніченко, Почесний голова асоціації „Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району” Петро Душейко,  голова Чорнобаївської районної Спілки ветеранів Афганістану Юрій Батурін та учасники бойових дій в Афганістані.

    - 29 років тому закінчилася війна в Афганістані. Але ми пам’ятаємо подвиг цих хлопців, і цей турнір є свідченням цього. Саме воїни-афганці є прикладом того, як потрібно жити та боротися. Той шлях, який вони пройшли, мужність, яку вони пронесли крізь усі ці роки, – є взірцем для сучасних поколінь, – зазначив Сергій Джоболда. – Складно повірити, що після тих трагічних подій, що відбувалися тоді в Афганістані, війна прийшла і до нас в Україну. І сьогодні, на жаль, ми втрачаємо наших хлопців, кращих із кращих. Але хочеться вірити, що скоро ця війна скінчиться, і ми заживемо у незалежній сильній країні. Слава Україні!

    Петро Душейко, який є багаторічним спонсором турніру, розповів, що сьогодні є різні погляди на війну в Афганістані, однак хлопці, які тоді брали в ній участь, виконували свій громадянський обов’язок, адже прийняли присягу. І ми повинні про це пам’ятати і гідно їх вшановувати, як і нинішніх воїнів-АТОвців.

    - У нас тут теж ідуть бої місцевого значення, але спортивні. І я хочу побажати, щоб усі суперечки у нас вирішувалися саме так, - сказав Петро Григорович.

    Юрій Батурін подякував за підтримку турніру, яким уже скільки років поспіль вшановують воїнів-афганців.

    Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих земляків, які полягли в Афганістані – Олександра Татаровського з Богодухівки, Анатолія Прітченка і Віталія Дяченка зі Степового, Володимира Мироненка з Лукашівки та Бориса Гриценка з Малої Бурімки. А також 24 воїнів-афганців, які померли вже в мирний час від ран та хвороб. На знак світлої пам'яті учасники війни в Афганістані поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам.

    У турнірі взяли участь три волейбольні команди із сіл Велика Бурімка, Старий Коврай та смт Чорнобай. За підсумками напружених ігор призові місця розподілилися так:

І місце – Старий Коврай;

ІІ місце – Велика Бурімка;

ІІІ місце – смт Чорнобай.

    Переможці отримали перехідний кубок, диплом І ступеня та медалі, призери – дипломи та медалі відповідних ступенів.

    Традиційно було визначено кращого гравця турніру. Ним став Максим Кручененко з команди Чорнобаю, його нагороджено статуеткою і грошовою премією. Також грошовою премією та грамотами відзначено кращих гравців у командах: Старий Коврай – Олександр Гребенюк, Велика Бурімка – Артур Стужук.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь