A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Робоча поїздка заступника голови райдержадміністрації щодо ліквідації африканської чуми свиней на території Чорнобаївського району

Дата: 17.07.2017 17:28
Кількість переглядів: 686

Фото без опису

    У зв’язку із заходами щодо ліквідації африканської чуми свиней на території Чорнобаївського району 17 липня заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик спільно з в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Василем Катерушою здійснила робочу поїздку до населених пуктів, які знаходяться в зоні нагляду – Мохнача, Малої Бурімки та зони захисту – Великої Бурімки, Лящівки, Михайлівки.

Фото без опису

    В селі Мала Бурімка власники поголів’я надали згоду на здачу 46 голів на м’ясокомбінат, 40 голів використають для власних потреб.

    В Мохнацькій територіальній громаді власники 2 домоволодінь вирізали 12 голів свиней, тож наразі свинопоголів’я відсутнє.

    На сьогоднішній день 227 голів свиней знищено в с.Велика Бурімка,  це 10221 кг живої ваги.

Фото без опису

    В Лящівській територіальній громаді знищено із 128 наявних голів знищено 31 - 2310 кг.

    Наразі підходить до закінчення дезінфекція надвірних споруд в приватних домоволодіннях Великої Бурімки, де утримувалося поголів’я свиней, із 19 липня дезінфекція розпочнеться в Лящівці.

    В кожній територіальній громаді обговорено питання знищення гуманними методами бродячих собак, котів, птахів та гризунів, які сприяють перенесенню хвороби.

    Сільські голови проводять інформаційно-розяснювальну роботу, розповсюдили інформаційні бюлетні про африканську чуму свиней по вулицях та домоволодіннях територіальних громад.

Фото без опису

Фото без опису

    По закінченню робочої поїздки Валентина Борисівна  оглянула стаціонарні карантинні ветеринарно-поліцейські пости на виїздах та в’їздах  сіл Велика Бурімка, Лящівка,  Мохнач, де разом з Чорнобаївським відділенням поліції чергують працівники Канівського та Золотоніського відділень поліції та переконалася, що місця облаштовані, а чергові забезпечені всім необхідним для цілодобового чергування.

    Вилучення свинопоголів’я проходить по 19 липня, далі почнеться підрахунок та виплата збитків через вилучення у населення свиней для ліквідації спалаху африканської чуми свиней. Після даного періоду розпочнеться кримінальна відповідальність за приховування факту наявності поголів’я свиней в домогосподарствах.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

                                                       інформаційної діяльності та звернень громадян

                                                         апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь