A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Дата: 14.03.2018 10:22
Кількість переглядів: 599

Фото без опису

    Діти – це найбільш вразлива категорія населення, що потрапляє в надзвичайні ситуації, тому що не завжди усвідомлює небезпеку і часто не знає, як вести себе в екстремальних умовах: під час пожежі, перебування в лісі, на воді. Саме тому з підростаючим поколінням Чорнобаївські рятувальники проводять різні заходи – акції, вікторини, конкурси, змагання, під час яких у невимушеній ігровій формі школярі засвоюють такі вкрай необхідні знання, як основи безпеки життєдіяльності.  

    13 квітня у Малоканівецькому навчально-виховному комплексі  рятувальники провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Під час зустрічі співробітники «Служби порятунку»  розповіли дітям про специфіку та особливості професії рятувальника,  про випадки пожеж на території району та причини їх виникнення. Рятувальники також розповіли про те, як недбалість дорослих і пустощі дітей приводять до пожеж,  навчали правил безпечного поводження у побуті та на вулиці. Особливо цікавим виявився конкурс «Знай! Не допускай! Допомагай!» –  діти відповідали на запитання щодо правил відпочинку на природі, водоймах, під час виявлення вибухонебезпечних предметів та у разі виявлення пожеж у побуті.

Фото без опису

    Також в ході акції школярі із задоволенням приміряли на себе бойовий одяг вогнеборців, практикувалися у в’язанні рятувальної мотузки на умовного потерпілого  та за конструкцію, ознайомилися з можливостями та характеристиками аварійно-рятувального обладнання, дихальних апаратів, крім того рятувальники нагадали послідовність дій при користуванні вогнегасниками. 

    По закінченню заходу школярі отримали сувенірну продукцію від рятувальників. Проведення подібних заходів безумовно залишає свій слід у свідомості кожної дитини. Учні та персонал навчального закладу відмітили значимість професії рятувальника для забезпечення безпечної життєдіяльності населення. Така зустріч із пожежниками надовго запам’ятається дітям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь