A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Комплексна перевірка виконання делегованих повноважень Новоукраїнською сільською радою

Дата: 27.04.2018 10:22
Кількість переглядів: 1134

    Відповідно до частини четвертої ст. 14 Конституції України, частини другої ст. 76 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 28 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.98 № 339 „Про порядок контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади”, на виконання плану роботи райдержадміністрації на  ІІ квартал 2018 року робочою групою райдержадміністрації  25 квітня проведено перевірку здійснення виконавчим комітетом Новоукраїнської сільської ради делегованих повноважень згідно із главою 2 ст.ст. 27-38  Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”.

    Під час перевірки виконкому сільської ради надано методичну допомогу щодо практики застосування, відповідно до законодавства, наданих органами виконавчої влади делегованих повноважень, зокрема у вирішенні питань економічного, соціального та культурного розвитку територіальної громади, звернень громадян, молодіжної політики, розвитку фізичної культури та спорту, екології, питань цивільного захисту, військового обліку, архітектури та житлово-комунального господарства.

    Спеціалістами райдержадміністрації перевірено використання земель сільськогосподарського призначення, проведення заходів з охорони навколишнього природного середовища, стан використання водних об’єктів на території сільської ради, а також виконання сільських програм  «Турбота» та  «Розвитку фізичної культури і спорту на 2016- 2020 роки».

    Члени робочої групи ознайомилися з роботою закладів соціальної сфери територіальної громади.

    В ході перевірки оглянуто сміттєзвалище,  перевірено наявну документацію на виділення земельної ділянки для розміщення  побутових відходів, а також в порядку контролю стан поновлення паспорта місця видалення відходів.

 

    Робочими групами райдержадміністрації з проведення перевірок закладів харчування та роздрібної торгівлі продуктами харчування, щодо дотримання санітарного, трудового та податкового законодавства та з питань протидії корупції, детінізації  виплати заробітної плати в районі проведено перевірку 3 закладів торгівлі у селі Новоукраїнка.

 

    В магазині ПП Івко В.Г. забезпечено зберігання продуктів відповідно до санітарних вимог, на всі продукти є в наявності супровідні документи. Продуктів з простроченими термінами реалізації не виявлено. Куточок споживача відсутній, здійснювався продаж підакцизних товарів без касового апарата. Працівник не зареєстрований, відсутня медична книга.

    В промисловому магазині ПП Махиня Р.М. під час перевірки була незареєстрована особа, куточок споживача відсутній.

В магазині  ПП Цимбал В.І. працівник працевлаштований згідно чинного законодавства та пройдений медичний огляд. Відсутнє товарне сусідство, риба та напівфабрикати без відповідного етикування, без зазначення строку придатності.

    За результатами перевірки складено акти та встановлено терміни для  усунення недоліків.

    В разі невиконання рекомендацій, питання щодо дотримання вимог законодавства власниками закладів буде розглянуто на координаційній раді райдержадміністрації з питань діяльності у сфері захисту прав споживачів, якості, товарів,  робіт та послуг.

    Такі перевірки будуть проводитись і надалі.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь