A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося розширене засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 30.05.2019 10:22
Кількість переглядів: 698

   29 травня під головуванням першого заступника голови районної  державної адміністрації Валентини Стилик відбулося розширене засідання колегії районної державної адміністрації. На ньому розглянули підсумки виконання бюджету та економічного і соціального розвитку району за І квартал 2019 року та завдання на ІІ квартал та інші важливі питання.

 

У засіданні взяли участь члени колегії, начальники відділів апарату, самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів  міністерств і відомств в районі, селищний та сільські голови,  розпорядники бюджетних коштів та представники засобів  масової інформації району.

На початку колегії до селищного та сільських голів звернувся районний військовий комісар Володимир Філімонов із метою активізувати роботу щодо проведення весняного призову, щоб район виконав планові показники.

 

Як зазначила під час розгляду питання про підсумки виконання бюджету за І квартал цього року Валентина Борисівна, завдяки спільним заходам власні  уточнені доходи загального фонду бюджету району виконані на 118,4  відсотка.  Фактично до бюджету поступило  43,6  млн грн.

  • Аналізуючи стан надходжень, ми бачимо, що  5 сільських рад не забезпечили виконання доходів по загального фонду. Причиною не виконання планових показників по доходах є зменшення нормативно-грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, проведеної Держгеокадастром України. Ця тенденція, на жаль, продовжується і за 4 місяці цього року невиконання вже по 9 сільським радам. Тож необхідно працювати над збільшенням  надходжень до бюджету за рахунок  оподаткування земельних ділянок одноосібників, надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі. Також  слід звернути увагу на використання земель фермерськими підприємствами  та сплату ними  податків, - зазначила Валентина Борисівна та подякувала сільським головам, які взяли участь у співфінансуванні проведення ремонту доріг загального користування місцевого значення.

      Детально на питаннях виконання бюджету за  І квартал 2019 року та завданнях щодо його наповнення в ІІ кварталі  доповіла  заступник начальника  фінансового управління райдержадміністрації Антоніна Черненко.

Підводячи підсумки економічного і соціального розвитку району, начальник відділу економіки Ірина Вовк зупинилася на розвитку сільського господарства та промисловості, які продовжують стабільно працювати. Крім цього, у  СТОВ «Вереміївка» розпочато будівельні роботи по реконструкції двох корівників з метою відновлення галузі молочного скотарства на 150 корів, для подальшого утримання яких вже формується кормова база. З квітня 2019 року ПП «Імперіал плюс» розширено асортимент продукції, зокрема розпочато  випуск масла «Дитяче 82%» та молока згущеного для дітей віком від 3-х років, яка виробляється з окремо збираного молока екстра класу. Збільшення  відбулось в порівнянні з відповідним періодом минулого року на  ПрАТ «Іркліївський ЗПТ» та ТОВ «М’ясорибторг».   

Зупинилася на питанні ремонту робіт. Так, у травні розпочато ремонт доріг державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя (через м. Кременчук)-Маріуполь і Т-24-17 Чорнобай-Хрестителеве-Оржиця-Лубни. На ремонт найгірших ділянок дороги Н-08 та ямковий ремонт з державного бюджету виділено 9 млн грн, роботи розпочато від Золотоніського кільця.  На сьогодні дійшли до с. Скородистик,  відремонтовано 9 тис. кв. м.( 3470 тис. грн).

На частині дороги між селами Хрестителеве та Мар’янівка розпочато роботи по будівництву нового покриття.  27 та 28 травня проводилось влаштування основи дорожнього одягу з щебенево-піщаної суміші обробленої цементом товщиною шару 17 см, а 29 травня розпочалося влаштування асфальтобетонного покриття на одній полосі товщиною 12 см. Вартість робіт на цій ділянці складає 2 млн грн.

Для подальшого проведення ремонту дороги Чорнобай-Хрестителеве-Оржиця-Лубни на умовах співфінансування заплановано ще 7 млн грн, зокрема 4 млн грн з державного бюджету, 2,5 млн грн з районного бюжету та Хрестителівською сільською радою прийнято рішення про виділення 500 тис. грн. Роботи планується виконати на ділянках від Мельників до Чорнобаю сполошними картами та від Чорнобаю до Марянівки провести ямковий ремонт. Службою автомобільних доріг в Черкаській області 22 та 24 травня заключені договори на виготовлення проектно-кошторисної документації на проведення ремонтів на цих ділянках.

Протягом квітня-травня за рахунок коштів з місцевих бюджетів виконано поточний дрібний ремонт в межах до 200 тис. грн на під’їзних дорогах до Вереміївки, Жовниного, Тимченок, Ковраю, Придніпровського, Васютинець, на під’їзді до Чорнобаю із Золотоніського напрямку протяжністю 1,7 км, які пролягають в межах нашого району. Виконано роботи по с. Мала Бурімка, від Новоукраїнки в напрямку Старого Ковраю, від Степового до Старого Ковраю, від Красенівки до Іванівки та від Тарасівки до Богодухівки, також на ділянці дороги від Чорнобаю до Веселого Хутора. Загалом ліквідовано ямковість на площі 5,3 тис. кв. м.

З дорожнього фонду на поточний середній ремонт доріг місцевого значення виділено 13,4 млн грн, зокрема по 4,7 млн грн на ділянки доріг від Чорнобаю до Богодухівки та Веселого Хутора, 2,7 млн грн на завершення ремонту дороги від Кременчуцької траси до Старого Ковраю, 997 тис. грн – на ділянку дороги від Мельників до Чехівки та 900 тис. грн. на дорогу по дамбі від Благодатного до Чехівки. На сьогодні проводиться виготовлення проектно-кошторисної документації, після чого документація буде передана до ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» для оголошення тендерів на визначення переможця по проведенню ремонтів. 

Крім цього, із залишків коштів дорожнього фонду, які були не використані в 2018 році, району виділено 4,4 млн грн, які направлені на ліквідацію ямковості до Малої Бурімки - 1,9 млн грн, до Чехівки - 1,5 млн грн та 1 млн грн – на ділянку дороги від Маліївки до Чорнобаю, яка пролягає Золотоніським районом.

Також, за рахунок коштів дорожнього фонду в сумі 2 млн грн, виконано  ремонт на ділянці дороги біля елеватора та згідно проектної документації, влаштовано 480 метрів дороги новим покриттям.

На автодорозі від с. Малі Канівці до Ірклієва ліквідація ямковості проводиться в межах проведеного тендеру державним підприємством «Служба місцевих автомобільних доріг в Черкаській області» на експлуатаційне утримання доріг загального користування місцевого значення за рахунок коштів дорожнього фонду. Наразі ТОВ «МК «Трейдінг експорт» ліквідували ямковість площею 1400 кв.м., роботи продовжуються на цій дорозі та заплановані на автодорозі Мала Бурімка-Велика Бурімка-Лящівка.       

Також з дорожнього фонду виділені кошти на поточний середній ремонт доріг комунальної власності - 4,7 млн грн. які направлені на дороги населених пунктів, по яких проходить великий потік вантажних автомобілів, це – Чорнобай вул. Шевченка – 1,5 млн грн, Хрестителеве на 3 дороги – 1,6 млн грн додатково ще на Красенівку - 1 млн грн та Іркліївську ОТГ- 600 тис. грн.

Загалом на ремонти доріг загального користування місцевого значення, дороги комунальної власності та експлуатаційне утримання з дорожнього фонду в цьому році заплановано освоїти біля 25 млн грн.

З початку року управлінням з питань праці і соціального захисту населення забезпечено оформлення та виплату всіх видів допомог, субсидій. Відповідно районної Програми «Турбота»  за 4 місяці 2019 року  було надано  одноразову грошову допомогу сім’ям загиблих, поранених під час проходження в служби в органах внутрішніх справ в розмірі 10 тис. грн на суму 30 тис. грн 3-м сім’ям. Було надано матеріальної допомоги 8 особам, які зараховані на військову службу за контрактом на суму 52,0 тис. грн а також 11 особам, які призвані на строкову військову службу на суму 55,0 тис. грн. Також було виплачено матеріальну допомогу у розмірі 1 тис. грн 161 воїну-інтернаціоналісту, а до 9 травня – 33 учасникам Другої світової війни та солдатській вдові. Також були виплачені стипендії дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування - за 5 місяців 2019 року 13 дітям на суму 59 тис. грн. 

З початку  2019 року значна увага приділялась вирішенню фінансово-господарських питань, ремонту навчальних приміщень, оптимальному їх функціонуванню та життєзабезпеченню та зміцненню навчально-матеріальної бази. Відкрито приміщення закладу дошкільної освіти Тимченківського НВК. Триває капітальний ремонт приміщення дошкільного підрозділу Вереміївського НВК. Зміцнилась навчально-матеріальна база закладів освіти Великобурімської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Веселохутірського НВК ім. Володимира Лук’янця, Вереміївського НВК, Тимченківського НВК, Васютинського НВК, Великобурімського ЗДО.

Що стосується роботи КНП «Чорнобаївський ЦПМСД», то продовжується робота по підписанню декларацій між лікарем і пацієнтом, на сьогодні підписано 73,7 %. Завершено капітальний ремонт Лукашівської ЛА.  Триває  капітальний  ремонт Великобурімської ЛА. Завдяки співпраці різних гілок влади та господарства здійснюється ремонт даху, а також буде утеплено приміщення амбулаторії. Триває ремонт у Чорнобаївській ЛАПМСД, по його закінченню буде працювати 2 кабінети по проведенню клінічних досліджень. Придбано необхідне обладнання.

Подано проекти з будівництва двох лікарських амбулаторій на співфінансування з місцевих та державного бюджету – у Крутьках та Богодухівці. Вже визначено ділянки та триває розробка детального плану території. Ведуться роботи по підготовці земельних ділянок.

У КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» закінчується капітальний ремонт приймально–діагностичного відділення. Цього ж року буде облаштовано і кабінет «Здоров’я жінки», для якого минулого року було придбано необхідне обладнання.

Що стосується закладів культури, то в березні 2019 року встановлено теплогенератор для опалення Савківського СБК. У заклади культури придбавалася комп’ютерна техніка, відеоапаратура та сценічні костюми.

   Триває капітальний ремонт частини будівлі другого поверху Чорнобаївського районного спортивного комплексу. Направлено пакет документів до Міністерства молоді та спорту про можливість надання у 2019 році субвенції з державного бюджету на реконструкцію існуючого двадцятип’ятиметрового басейну в розмірі 13904432,10 грн., з улаштуванням альтернативних джерел електроенергії, що дасть можливість використовувати басейн протягом  року та проводити змагання з плавання різних рівнів. 

Під час засідання також були розглянуті питання про роботу виконавчого комітету Малобурімської сільської ради по райдержадміністрації, про результати комплексної перевірки виконання делегованих повноважень Малобурімської сільської ради, про функціонування закладів культури в умовах децентралізації та про занесення передовиків виробництва та соціальної сфери на  районну Дошку Пошани з нагоди 23 річниці Конституції України. З усіх питань були прийняті відповідні рішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь