A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді в Чорнобаївській райдержадміністрації говорили про заробітну плату та захист прав дітей

Дата: 11.06.2018 16:16
Кількість переглядів: 633

Фото без опису 

Фото без опису

    Сьогодні голова райдержадміністрації Cергій  Джоболда за участі першого заступника Валентини Стилик провів щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, організацій та установ району.

Фото без опису

    Під час наради заслухано доповідь начальника управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександра Юрковського про  забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати в Чорнобаївському районі. - За cтатистичними даними за січень - березень 2018 року розмір середньомісячної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій району порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився на 19,8 відсотків і становить 5182 грн.

     Для моніторингу ситуації із виконання рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2018 року до 3723 грн. та реагування на скарги громадян щодо порушення керівниками підприємств їхніх трудових прав райдержадміністрацією створена   районна «група реагування»: міжвідомча робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.    

    Завдяки спільній роботі органів Пенсійного фонду, фіскальної служби, керівництва району дозволила досягти, як у минулому році, так і у І-му кварталі 2018 року позитивних результатів, в першу чергу у скороченні кількості застрахованих осіб, яким  заробітна плата виплачувалась менше мінімального розміру.

   Також на нараді йшлося про реалізацію пріоритетних завдань у сфері захисту прав дітей.  Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Юрій Волох окреслив головні напрямки діяльності служби та соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в районі.     Підсумовуючи результати роботи він зазначив, що  станом на сьогодні на первинному обліку служби у справах дітей перебуває 115 статусних дітей, з яких: 31 - дітей-сиріт та 84 дітей, позбавлених батьківського піклування.

    З них 74 дітей знаходяться під опікою та піклуванням, 30 - в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, 11 – в державних закладах, 5 дітей системи МОН, 1- системи Мінпраці, 4 у обласному центрі соціально-психологічної реабілітації. 

    Протягом 2018 року статусу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування набуло  ще 7 дітей, 6 дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 1 усиновлена, 2 влаштовано під опіку, 3 перебувають в центрі соціально-психологічної реабілітації дітей.

    Проводиться активна робота з сім’ями з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах. Так, службою у справах дітей спільно з РЦСССДМ, органами опіки та піклування проводиться робота щодо профілактики дитячої бездоглядності, недопущення вчинення насильства над дітьми та жорстокого поводження з ними. На обліку органів опіки та піклування перебуває 99 даної категорії сімей, в яких проживають 225 дітей.

     Здійснено та обстежено умови проживання сімей в селах: Красенівка, Привітне, Богодухівка, Нове Життя, Малі та Великі Канівці, Ревбинці, Лихоліти, Крутьки, Журавлине, Першотравневе, Придніпровське, Москаленки, Тимченки, Кліщинці, Жовнино, Лящівка, Мала, Велика Бурімка, Лукашівка, Григорівка, Вишнівка, Веселий Хутір, Мар’янівка, Хрестителеве, Франківка, Бакаєве.

     Всього обстежено 112 сімей. З наслідками обстежень ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 24 батьків, 1 дитину виявлено залишену батьками та доставлено до дитячого закладу.

 

      Заслухавши доповіді очільник району акцентував увагу на проблемних питаннях та дав відповідні доручення.

     Управлінню з питань праці і соціального захисту населення наголосив на  активізації роботи по легалізації заробітної плати та проведення роботи щодо сплати податків до районного бюджету підприємствами, що працюють на території району.

     Також Сергій Джоболда наголосив присутнім на важливості роботи служби у справах дітей. Зокрема, він зазначив, - районною комплексною програмою «Турбота» на 2014-2020 роки забезпечена виплата щомісячної стипендії в розмірі 1000 гривень 12 учням професійно-технічних навчальних закладів, студентам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації денної (стаціонарної) форми навчання з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації та влаштовані у сімейні форми виховання  на території району, тож звертаю  увагу служби у справах дітей щодо відвідування цими  дітьми навчання, а також   врахувати  в подальшій роботі те, що в Іркліївській об’єднаній територіальній громаді вже створено окрему службу у справах дітей.

    Крім того, під час наради начальниками структурних підрозділів було проінформовано  про стан виконання протокольних доручень голови райдержадміністрації за підсумками попередніх апаратних нарад.

     Зокрема: про   стан  надходжень до  бюджетів  всіх  рівнів у  червні  2018 році та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни, про стан функціонування   медичних   закладів району, про стан функціонування пришкільних таборів, про стан епізоотичної ситуації в  районі  та ін..

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату Чорнобаївської райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь