A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Обговорено актуальні питання району

Дата: 19.06.2019 10:10
Кількість переглядів: 509

Фото без опису

   18 червня перший заступник  голови РДА  Валентина Стилик провела щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів РДА, органів виконавчої влади, організацій та установ району.

Про  хід проведення ремонтних робіт в загальноосвітніх закладах району проінформувала начальник відділу освіти РДА Раїса Піддубна. - З початку  2019 року значна увага  приділялась поточному ремонту навчальних приміщень, оптимальному їх функціонуванню та життєзабезпеченню, а саме: в основному приміщенні Тимченківського НВК обладнано та відкрито заклад дошкільної освіти,  на суму 384353 грн; виконано поточний ремонт даху Лихолітського НВК на суму 35018,00 грн;  проведений поточний ремонт вузла обліку та водопостачання в Чорнобаївському ЗДО, поточний ремонт електромережі та електрообладнання в Кліщинському НВК ім. М.П. Старицького, Богодухівському, Хрестителівському, Ревбинському, Бакаївському, Красенівському НВК.

   Наразі продовжується  виконання капітального ремонту приміщення одноповерхової школи  Вереміївського НВК, сума договору становить  1 462 219 грн, вже виконано робіт на суму 633892 грн.

  Заплановано провести:  капітальні ремонти даху приміщення Кліщинського, Москаленківського НВК; реконструкцію  твердопаливної котельні Кліщинського НВК, в даний час  проводиться виготовлення проектно-кошторисної документації;

 Заключні  договори по встановленню енергозберігаючих вікон в заклади освіти – Веселохутірського, Васютинського, Кліщинського, Лукашівського НВК, заплановано ремонти  класних кімнат 1-х класів відповідно до вимог Нової української школи.    

На даний час виконано поточний ремонт 9 шкільних автобусів: Староковрайської, Великобурімської ЗОШ, Лукашівського, Великоканівецького, Крутьківського, Лящівського НВК, Чорнобаївської  ЗОШ № 2, Чорнобаївської гімназії.

    Крім того, начальник відділу освіти в порядку виконання доручень попередніх нарад  доповіла про організоване закінчення 2018-2019 навчального року.

     За підсумками навчально-виховного процесу із 168 випускників 11-х класів закладів загальної середньої освіти району 14 претендують на нагородження золотими медалями, 7 – срібними. Із 302 випускників 9-х класів, 20 випускників за результати ДПА отримали свідоцтва  про здобуття базової середньої освіти з відзнакою.

    Влітку 2019 року на базі закладів загальної середньої освіти працювали пришкільні табори, в яких охоплено відпочинком і оздоровленням 1818 дитини, що становить 67,5% від загальної кількості дітей шкільного віку. З них, 1297 дітей –у пришкільних оздоровчих таборах ( 71,3% ), 521 дитина – в таборах праці та відпочинку ( 28,7%). Особлива увага приділялась дітям пільгових категорій - охоплено відпочинком та оздоровленням 401 дитина. З них 57 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 60 дітей-інвалідів, 239 дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, 45 дітей схильних до правопорушень.

    Оздоровлення пільгових категорій дітей і надалі буде проводитися за кошти районного бюджету. На ці цілі виділено 279 500 грн – на оздоровлення 43 дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування в оздоровчому таборі «Дніпровець» м. Черкаси.

   В 2019 році збільшені видатки з районного та місцевих бюджетів на забезпечення якісної організації та проведення оздоровчої кампанії. Плануємо використати на забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей кошти на загальну суму 761 908 грн, що на 19,9 тис. грн більше, ніж в 2018 році.

-  По завершенню роботи пришкільних таборів відпочинку розпочинається  комплекс ремонтних робіт по підготовці закладів освіти до нового 2019-2020 навчального року та нового опалювального сезону, - зазначила Валентина Стилик. – Тож необхідно вже сьогодні розпочати підготовку до нового опалювального сезону, своєчасно забезпечити повірку та підготовку обладнання газових котелень навчальних закладів, повірку сигналізаторів загазованості, повірку димовентканалів та провести гідравлічні випробування теплових магістралей. А ті котельні, які працюють на твердому паливі згідно потреб забезпечити вугіллям, дровами.

   Також перший заступник голови РДА наголосила на закупівлі парт, стільців та компютерів, дидактичних матеріалів  для першокласників закладів освіти району, на виконання вимог Концепції НУШ.

     Крім того, на нараді розглянули питання  про проведені заходи щодо забезпечення безпеки та охорони життя людей на водних об’єктах, про що  доповів завідувач сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) РДА Вадим Рудянчук.

     На території Чорнобаївського району знаходяться 19 місць масового відпочинку людей на воді в межах відповідальності селищної ради, 15 сільських рад та 1 ОТГ.

    Рішенням сесії районної ради від 9 січня 2018 року № 29-5/VI  затверджено програму з організації рятування людей  на водних об’єктах Чорнобаївського району на 2019 - 2022 роки та передбачено видатки на виконання заходів комунальною  водолазно-рятувальною службою Черкаської обласної ради із забезпечення рятування людей на водних об’єктах, у тому числі проведення пошуково-рятувальних, аварійно-відновлювальних робіт, контроль за готовністю місць відпочинку, роботи відомчих рятувальних постів на пляжах в розмірі 40 тис. грн.

   3 квітня 2019 року на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС протокол № 5 розглянуто перелік потенційних місць масового відпочинку людей які було виявлено та взято на облік Чорнобаївським районним сектором Управління ДСНС України у Черкаській області.

Даний протокол розіслано сільським радам для визначення  даних місць  та їх облаштування. 

    Рекомендовано селищному голові смт Чорнобай, сільським головам с. Придніпровське, с. Богодухівка, с. Хрестителеве, с. Лящівка, с. Великі Канівці, с. Лихоліти, с. Васютинці, с. Жовнине, с. Москаленки, с. Вереміївка, с. Кліщенці, с. Крутьки визначити місця масового відпочинку за проектами відведення земельних ділянок для цієї мети та провести роботу по паспортизації місць відпочинку відповідно до чинного законодавства.

Дане питання розглядалося на засіданнях виконкомів селищної та сільських рад. Визначено місця масового відпочинку – смт Чорнобай, с Лящівка с. Іркліїв, с. Васютинці, с. Придніпровське.

      Валентина Стилик дала доручення РС УДСНС України у Черкаській області впродовж 2019 року організувати проведення разом з відділом освіти, сектором у справах сім’ї, молоді та спорту районної державної адміністрації, органами місцевого самоврядування, керівниками підприємств, установ та організацій широкої інформаційно-роз’яснювальної  роботи з питань безпеки користування водними об’єктами, звернувши увагу на роз’яснення правил поведінки на воді та методи надання першої медичної допомоги

   Крім того Валентина Стилик акцентувала увагу Чорнобаївського районного відділення Золотоніського міжрайонного відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний  центр Міністерства охорони здоров’я  України» та районному управлінню ГУ Держпродспоживслужби  в Черкаській області на   забезпеченні належного санітарного контролю якості води.

За інформацією відділу організаційної роботи,

 інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь