A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Делегація з Чорнобаївщини долучилася до святкування 100-річчя проголошення Акта злуки – об'єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в місті Києві

Дата: 23.01.2019 10:08
Кількість переглядів: 693

Фото без опису

    22 січня Україна відзначала  День Соборності України. Саме  в цей день на Софіївську площу сто років тому з'їзджалися урядники, щоб проголосити акт Злуки, об'єднання українських земель.

    "Однині во єдино зливаються століттям одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська народна республіка Галичина, Буковина, і Угорська Україна і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які умирали найкращі сини України", - говорилось в Універсалі Директорії Української Народної Республіки.

    Ця історична декларація пронесла крізь роки ідею Українського об'єднання і Соборності.

    Традиція щороку збиратись в Києві на Софіївській площі живе і  до нині. Вчора зранку тут зібралися тисячі людей. До присутніх зі словами вітань  звернувся Президент України Петро Порошенко.

Фото без опису

  Делегація з Чорнобаївщини також побувала на Софіївській площі, щоб разом з українцями з усіх куточків нашої країни приєднатися до урочистостей та відчути атмосферу свята.

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь