A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено апаратну нараду райдержадміністрації

Дата: 29.08.2017 10:07
Кількість переглядів: 675

Фото без опису

    28 серпня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда провів апаратну нараду, на якій розглянули два основні питання.

    Про соціальний захист дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування та інших вразливих категорій доповів начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Юрій Волох. – В Чорнобаївському районі напрацьована система профілактичної, превентивної роботи щодо раннього виявлення сімей з дітьми, які потрапили у складні життєві обставини. Двічі на рік органами опіки та піклування поновлюється банк даних на категорійні сім’ї.

    З метою виявлення бездоглядних дітей, здійснення контролю за дотриманням законодавства торговими точками щодо продажу дітям тютюнових виробів та алкогольних напоїв, притягнення винних до відповідальності, передбаченої чинним законодавством систематично проводяться профілактичні рейди «Діти вулиці», «Вокзал», «Канікули» та заходи щодо обласної операції «Літо». Протягом 2016 року проведено 20 таких рейдів, виявлено 14 дітей та 7 порушень правил торгівлі, за 7 місяців 2017 року проведено 8 рейдів та виявлено 4 дітей, ініційовано питання щодо притягнення 10 батьків до адміністративної відповідальності.

    На первинному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації на 28.08.2017 перебуває 114 дітей, які залишились без батьківського піклування. З них 30 дітей-сиріт та 84 дітей, позбавлених батьківського піклування. 30 дітей підлягають усиновленню. Пріоритетом в роботі служби у справах дітей райдержадміністрації є влаштування цих дітей у сімейні форми виховання. Так із 114 дітей влаштовано: 3 у сім’ї родичів, знайомих, 11 у прийомні сім’ї, 11 у дитячі будинки сімейного типу, 80 в сім’ї опікунів, піклувальників.

    – Необхідно активізувати роботу органів місцевого самоврядування, відділу освіти та служби у справах дітей райдержадміністрації щодо вчасного виявлення сімей з дітьми, які потрапили у складні життєві обставини, з метою надання дітям комплексної допомоги, попередження негативних явищ у кризових сім’ях та позбавлення батьків батьківських прав, – зауважив Сергій Джоболда.

    Про підсумки організації літнього відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей і підлітків влітку 2017 року інформував присутніх завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Авраменко, який зазначив, що традиційно під час літнього оздоровлення та відпочинку дітей основна частка перебувала в відпочинкових таборах, які діяли на базі навчальних закладів та надавали відпочинкові послуги.

    У 33 загальноосвітніх навчальних закладах працювали пришкільні табори, в яких відпочивало і оздоровлювалося 1371 дитина. 581 дитина була зайнята у 31  таборі праці і відпочинку, які працювали при загальноосвітніх закладах . Також у районі діяли  13 літніх мовних школи, у яких було задіяно 210 учнів.

    Послуги з оздоровлення в районі надавав один оздоровчий заклад – Приватне Акціонерне Товариство «Дитячий оздоровчий центр «Сосонка», де протягом трьох змін оздоровлено 315 дітей.

    В червні-липні 30 дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування оздоровлювались в ДОЦ «Придніпровець» Золотоніського району за кошти селищної та  сільських  рад.

    На профільну зміну патріотичного спрямування «Наша земля – Україна», яка проходила в ТОВ «Дитячий оздоровчий табір «Тимурівець» (м. Сміла) було направлено 2 дитини.

    Окрім районного оздоровчого закладу, діти мали змогу оздоровитись за межами області, на узбережжі Чорного моря («Молода гвардія» м. Одеси – 4 дитини; «Чайка» смт Сергіївка, Одеської області – 26 дітей; «Артек» Пуща Водиця, Київська область – 6 дітей).

    На сьогоднішній день не припиняється робота по направленню дітей до санаторно-лікувальних закладів області. За 8 місяців цього року комунальним закладом «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» до санаторіїв було направлено  91 дитину, а саме до санаторію Сосновий Бір (м. Черкаси) – 45 дітей, санаторію «Пролісок» (м. Черкаси)  - 24, санаторію «Городище» (Городище) - 17,   до інших закладів оздоровлення за межами області - 6 дітей.

    В порядку контролю про стан пільгового перевезення населення автобусним сполученням між населеними пунктами району доповіла начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк. – Відповідно до рішення сесії Чорнобаївської районної ради від 10.08.2017 року № 19-3/VII, з 1 вересня 2017 року перевезення пільгових категорій громадян в районі буде здійснюватись по талонній системі.

     Талони видаються селищною та сільськими радами по місцю реєстрації в межах виділених ними коштів.

    Видача талонів проводиться з відміткою на талоні місяця та року його дії, прізвища, імені, по - батькові пільговика, номера та серії посвідчення, пунктів відправлення та прибуття.

    Скористатися безкоштовним проїздом громадяни зможуть в будь-який день тижня на маршрутах, на які є договори на перевезення пасажирів та на відшкодування компенсації з перевезення пільгових категорій.

    Заключають договори на відшкодування компенсації перевізники Пандас, Пащенко, Сліпощон, ПП «Медіт-сервіс» та ПрАТ «Чорнобаївське АТП-17149».

    Селищною та сільськими радами ведеться робота по розрахунку, виготовленню та видачі талонів. В основному сільські ради можуть в межах виділених коштів, видати в місяць по 2 талони. Кількість пільговиків, які зможуть отримати талони, коливається від 10 осіб до 30.

    Субвенцію на перевезення не виділили Іркліївська, Красенівська та Великоканівецька сільські  ради.

    – Необхідно провести широку інформаційно-роз’яснювальну роботу в населених пунктах району про зміну умов пільгового перевезення громадян з 1 вересня 2017 року, – звернувся до начальника відділу економіки райдержадміністрації Сергій Джоболда.

    Також на нараді  було розглянуто організаційні питання: про стан  виконання бюджетів у  серпні 2017 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни;  про виконання Плану  заходів щодо ліквідації африканської чуми свиней на території  району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь