A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведення щорічних обов’язкових профілактичних медичних оглядів населення - на контролі в РДА

Дата: 16.04.2019 10:07
Кількість переглядів: 600

    Фото без опису

    На щотижневій нараді у голови райдержадміністрації Сергія Джоболди обговорили питання проведення щорічних обов’язкових профілактичних медичних оглядів населення Чорнобаївського району, про що ознайомив присутніх заступник директора КНП  “Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївської районної ради” Іван  Гичка. -  За 2018 рік  Чорнобаївською ЦРЛ було оглянуто працівників 30 підприємств та установ агропромислового комплексу, промисловості та соціальної сфери Чорнобаївського району.   Станом на квітень 2019 року оглянуто працівників  18 підприємств та установ Чорнобаївського району та видано 13 заключних актів.

      Медичним оглядам  підлягає  1623 працівників сільського господарства. З них тваринники –  224; енергетики – 37;  водії –330; робота з отрутохімікатами –88; інші – 1131. Відповідно до оформлених заключних актів оглянуто:  975 (97,3%)працівників; виявлено вперше хворими – 12 працівників; на «Д» обліку перебувають – 423  працівників; 4  працівників направлено на дообстеження; 423 -потребуютьамбулаторне  лікування; 26 - стаціонарне лікування; санаторно-курортне лікування – 51особа; дієтичного харчування – 84.

   Серед виявлених хворих найбільше виявлено хворих на  гіпертонічну хворобу та ішемічну хворобу серця, далі йдуть хвороби ШКТ, хвороби хребта  та суглобів,  хворі неврологічного профілю та хворі з ендокринною патологією.

 

   Також профілактично з цитологічним дослідженням оглянуто 1073 жінок (18 років і старше).  Кількість виявленої патології за даними цитології: різка дисплазія – 4; помірна дисплазія – 1;  рак шийки матки – 1.

    Зроблено 3891профілактичних флюорографій грудної клітки. За даними ФГ обстежень: ФГ+ 39 осіб, виявлених патологій : туберкульоз – 1; пухлини – 2; гострі пневмонії– 1; ССС - 6; інші захворювання легень - 3; інші захворювання ОГК – 1.

         3а 4 місяці 2019 року професійних захворювань при проведенні профілактичних медичних оглядів встановлено не було.

        При медичному огляді використовуються  інструментальні  та лабораторні дослідження: загальний аналіз крові – весь спектр на аналізаторі, біохімічне обстеження крові в повному обсязі в тім числі білірубін, АСТ, АЛТ, лужна фосфатаза;  цукор крові, загальний аналіз сечі, діастаза сечі;  ГГТФ.  Із інструментальних обстежень  проводиться ЕКГ, ФЗД,  флюорографія, холодова проба, динамометрія кистьова, рентгенографія ОГК та опорно-рухового апарату, аудіометрія. Для деяких спеціальностей  проводився наркологічний та психіатричний огляд із видачею сертифікатів.

       На підставі результатів обстежень було  зроблено висновки щодо можливості допущення  працівників до роботи та можливості займатися відповідним видом діяльності за станом здоров’я. 

   В  березні 2019 року питання якості профілактичних медичних оглядів працівників  сільськогосподарських та промислових підприємств Чорнобаївського району розглядалось на засіданні РДА по забезпеченню безпечної життєдіяльності, за участю представників сільськогосподарських та промислових підприємств. Були розглянуті пропозиції та зауваження з приводу проходження медичних оглядів та запропонованні варіанти їх вирішення.

     Лікування та диспансерний нагляд за хворими працівниками проводять сімейні лікарі, з якими вони заключили договір.

    - Хоч медичні огляди є обов’язковими лише для певних категорій населення вважаю, що кожна людина  має усвідомлювати необхідність проходити періодичні медичні огляди з метою піклування про своє здоров’я та здоров’я оточуючих громадян, а також з метою профілактики та попередження небезпечних захворювань. Особливо необхідно піклуватись за здоров’я дітей,  - зауважив Сергій Джоболда та дав доручення забезпечити укладання договорів з сільськогосподарськими підприємствами району по проведенню медичних оглядів їх працівників та спільно з виконкомами сільських рад забезпечити проведення флюорографічного обстеження жителів району, особливо, малозабезпечених категорій.

                                       За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності                                                та звернень громадя аппарату РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь