A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося засідання комісії по співпраці району та ОТГ

Дата: 10.08.2018 10:06
Кількість переглядів: 559

Фото без опису

    9 серпня у малому залі засідань Чорнобаївської районної ради відбулося засідання комісії з представників районної ради, районної державної адміністрації, депутатського корпусу Іркліївської ОТГ, розпорядників коштів бюджетних установ.

    Її завдання – виробити спільне бачення подальшого утримання загальнорайонних закладів та установ районним бюджетом та бюджетами сільських рад і ОТГ.

Фото без опису

    На сьогодні за рахунок районного бюджету та субвенцій із сільських рад утримуються загальнорайонні заклади, на які не виділяються кошти з державного бюджету та дофінансовуються ті, на які не вистачає державної субвенції. Однак послуги від таких закладів отримують і жителі об’єднаної громади. Це, зокрема, послуги по соціальному захисту (територіальний центр), послуги Школи мистецтв, освітні (позашкільна освіта), спортивні (РФОК, ДЮСШ), а також заклади медицини первинного і вторинного рівня.

     Станом на 1.08.2018 року Іркліївською ОТГ виділено субвенцій на суму 1469,8 тис. грн, але сума недофінансування до кінця року становить близько 3,0 млн грн.

    Під час засідання, зокрема, піднімалися питання фінансування Школи мистецтв, РФОК.

Фото без опису

    Головний лікар комунального некомерційного підприємства "Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги" Чорнобаївської районної ради Любов Тарасенко зауважила, що на сьогодні є недофінансування по зарплаті працівників Центру та по енергоносіях. Адже первинна ланка фінансується відповідно до нормативів, а не до реальної кількості працівників на місцях. І наголосила, що якщо ОТГ не долучиться до покриття дефіциту, працівників доведеться скоротити.

    В.о. головного лікаря Чорнобаївської ЦРЛ Сергій Чуба підняв питання виділення коштів на закупівлю інсуліну, зокрема і для жителів ОТГ. А також фінансування закупівлі мамографу для кабінету «Здоров’я жінки». З усіх громад району тільки Великоканівецька сільська рада та Іркліївська ОТГ не долучилися до співфінансування.

    Перший заступник голови РДА Валентина Стилик наголосила на необхідності завершення прийому на баланс ОТГ майнового комплексу Іркліївського терапевтичного відділення до початку опалювального сезону. Відповідне рішення було прийняте на сесії сільської ради, районною радою виготовлено всю необхідну технічну документацію. Залишилося тільки підписати акти прийому-передачі.

    Присутні на засіданні депутати Іркліївської ОТГ пообіцяли донести почуту інформацію до керівництва та депутатів ОТГ і протягом двох тижнів виробити відповідне рішення. Тож наступне засідання комісії вирішено провести 22 серпня.

    Насамкінець голова Чорнобаївсьокї РДА Сергій Джоболда наголосив, що потрібно спрацювати так, аби і жителі району, і мешканці ОТГ і далі отримували вчасно і в повному обсязі усі потрібні послуги: соціальні, медичні, освітні, спортивні та інші.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь