A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Освітні новації – наш пріоритет», – очільник області

Дата: 28.08.2017 10:05
Кількість переглядів: 650

    Відповідально ставитися до впровадження освітніх новацій закликав місцевих керівників голова Черкаської ОДА. Зокрема, Юрій Ткаченко наголосив на важливості належної підготовки шкіл, що працюватимуть у новому статусі «інноваційних». Про це йшлося на координаційній нараді в ОДА.

    На початок навчального року на Черкащині функціонуватимуть 7 опорних шкіл. До кінця року їх буде вже 13. Водночас тут запрацюють 28 інноваційних шкіл. Їх оснастять сучасним навчальним обладнанням для кабінетів фізики, хімії та біології. Цей проект в області реалізують коштом Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів. Нині триває процедура закупівлі обладнання. Крім того, за рахунок залишку освітньої субвенції ще по 1,2 млн грн спрямували на оснащення 7 закладів нового типу, на базі яких створюють інноваційні школи.

    – Освітні новації ми визначили пріоритетним завданням в області, – зауважив її очільник Юрій Ткаченко. – Задля реформування в цій сфері ще торік ухвалили обласну програму «Інноваційні школи Черкащини». На той момент її аналогів не було у країні. Це – пілотний регіональний проект. Відтоді крок за кроком ми рухаємося визначеним напрямком. Водночас я звертаю увагу місцевих керівників на важливості належного ставлення до підготовки інноваційних шкіл. Завдання всі отримали одночасно, але дехто дотягнув до навчального року. Натепер найкраще організовано все у Драбівському, Жашківському, Кам'янському, Катеринопільському, Лисянському, Христинівському, Черкаському та Звенигородському районах. Решті – мінімум часу на надолужування.

    Нагадаємо, у вересні на базі обласного інституту післядипломної освіти відкриють Центр STEM-освіти й удосконалять курси підвищення кваліфікації педагогів Черкащини.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь