A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулось засідання районної ради з питань бепечної життєдіяльності населення

Дата: 26.06.2019 10:05
Кількість переглядів: 609

 Фото без опису

  Сьогодні перший заступник  голови Чорнобаївської райдержадміністрації  Валентина Стилик провела засідання районної ради з питань безпечної життєдіяльності населення.

Фото без опису

     На розгляд ради було винесено 5 актуальних питань.

   Про стан виробничого травматизму, промислової безпеки та охорони праці у районі за 1 квартал 2019 року повідомив  страховий експерт з охорони праці Золотоніського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Сергій Приходько. Він зазначив, що  рівень профзахворюваності в Чорнобаївському районі залишився на рівні 2018 року та привів приклад виробничого травматизму, який стався в січні цього року, по якому проводиться спеціальне розслідування.

  Крім того, Сергій Приходько повідомив про підсумки виконання плану заходів із підготовки та проведення Тижня охорони праці в районі.

   Про стан виконання Комплексних заходів профілактики та зниження рівня травматизму при використанні газу в побуті у  районі за i квартал 2019 року повідомив провідний інженер УЕГГ в Чорнобаївському районі ПАТ «Черкасигаз»  Анатолій Ярмоленко.

   Під час наради зазначалося, що безпечна експлуатація газових мереж та побутових балонів із скрапленим газом залежить у рівній мірі від споживачів та спеціалізованих організацій, що здійснюють їх наповнення та технічне обслуговування.

    В ході наради також було проаналізовано причини та наслідки аварій, пов’язаних із використанням газу в побуті. Саме тому важливим є дотримання вимог чинного законодавства щодо надання послуг з постачання та використання зрідженого газу.

     В Чорнобаївському районі газифіковано природним газом 338 населених пунктів, 13 сіл скрапленим газом, а це 12750 квартир, в яких встановлено 35620 газових приладів, які потрібно технічно обслуговувати. Тож   під час наради було надано роз’яснення щодо укладення договорів, у зв’язку із набранням чинності законодавчого акту щодо встановлення плати за надані роботи з технічного обслуговування газових мереж.

     Наступним обговорювалось питання про стан профілактичної роботи щодо попередження та протидії пожежам у житловому секторі, про це доповів  провідний інспектор Чорнобаївської районної служби УДСНС Вадим Галушка та запропонував створити комісії з надзвичайних ситуацій при селищній та сільських радах із залученням до їх роботи представників рятувальної служби.

    Перший заступник голови РДА акцентувала увагу районної служби УДНС   на розміщенні та справності пожежних гідрантів на території району та необхідності перевірки  дитячого табору ПрАТ "ДОЦ "Сосонка" на неухильному дотриманні протипожених заходів.

     Також було розглянуто стан невиробничого травматизму у Чорнобаївському районі за 1 квартал 2019 року - доповів головний спеціаліст сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з првоохороннимии органами (запобігання та виявлення корупції) РДА Віктор Грицай.

В ході наради також було проаналізовано причини та наслідки аварій, пов’язаних із використанням газу в побуті. Саме тому важливим є дотримання вимог чинного законодавства щодо надання послуг з постачання та використання зрідженого газу.

  • Аналізуючи причини нещасних випадків, дуже прикро усвідомлювати те, що більшості їх можна було б запобігти. Основним і дієвим заходом у запобіганні невиробничому травматизму є саме профілактична робота, яка буде ефективною, тільки тоді, коли до неї буде долучатись громадськість, - зауважила Валентина Стилик та  акцентувала увагу на посиленні протипожежного захисту житлового сектору, з метою націлення людей на безпечне використання електричних, газових приладів та стану тримання електрокомунікацій в приміщеннях та дотриманні законодавства з охорони праці при використанні газу в закладах громадського харчування, торгівлі та пересувних торгових точках в місцях масового скупчення людей. - Пропоную рекомендувати селищному та сільським головам продовжити практику проведення роз’яснювальної роботи з населенням  щодо дотримання протипожежного належного стану в приватному секторі, особливу увагу приділити неблагополучним, багатодітним сім’ям, одиноким пенсіонерам. Також важливим питанням є попередження загибелі людей на воді.   

    Членами ради було обговорено та прийнято рішення по активізації  профілактичної роботи серед населення, наданню методичної допомоги  та здійсненню державного нагляду за додержанням вимог нормативно-правових актів у сфері пожежної безпеки на підприємствах, установах та організаціях району.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату Чорнобаївської райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь