A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Ряд важливих питань розглянуто на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 21.12.2017 10:01
Кількість переглядів: 628

Фото без опису

    Про недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з різким погіршенням погодних умов на території району в зимовий період 2017 - 2018 років, заходи щодо забезпечення безпеки громадян в місцях масового перебування людей, а також  в закладах соціальної сфери з постійним перебуванням людей, загальноосвітніх навчальних закладах та дошкільних навчальних закладах району, організацію і проведення заходів з підготовки органів  управління, сил цивільного захисту та населення  до дій у разі виникнення надзвичайних ситуаціях різного характеру розглянуто на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася в середу в районній державній адміністрації.

    З метою організації своєчасної підготовки до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, характерні для осінньо-зимового періоду, попередження випадків переохолодження людей, надання у період низьких температур допомоги населенню, в першу чергу мало захищеним верствам, комісією прийнято рішення про    розгортання на території району 12 пунктів обігріву, забезпечення їх сталого функціонування, створення необхідних умов для тимчасового перебування людей.

    Для розчистки снігових заметів та визволення з них транспортних засобів, в разі необхідності, буде залучено техніку підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності.

    На час проведення заходів в місцях встановлення новорічних ялинок буде організовано чергування  працівників Чорнобаївського відділення поліції  та районного сектору Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

    – Перш за все це безпека людей, – звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Сергій Джоболда. – Особливу увагу необхідно звернути  на забезпеченні правопорядку  та протипожежної безпеки при проведенні масових новорічно- різдвяних заходів,  особливо за участі дітей.

    Прошу забезпечити стабільну роботу підприємства що забезпечують життєдіяльність населення, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та установ медичного обслуговування,   чергування керівного складу цих підприємств.

    Нас турбує ситуація з невиплатою заробітної плати та незабезпеченням матеріально-паливними ресурсами, яка склалася в Чорнобаївському РЕМ. Але в районі створено запас паливно-мастильних матеріалів, який в межах чинного законодавства, буде використано для ліквідації  наслідків надзвичайної ситуації.

    Також необхідно активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо правил безпечної поведінки у складних погодних умовах зимового періоду,- наголосив голова райдержадміністрації.

    Щодо забезпечення безпеки громадян в місцях масового перебування людей, а також  в закладах соціальної сфери з постійним перебуванням людей, загальноосвітніх навчальних закладах та дошкільних навчальних закладах району  очільник району зазначив, -  безпека  громадян в місцях масового перебування, а особливо дітей в навчальних і оздоровчих закладах повинна перебувати  в пріоритеті. Невідкладно вирішити питання проведення першочергових заходів з протипожежної безпеки в загальноосвітніх та дитячих навчальних закладах району.

    По завершенню засідання комісії Сергій Джоболда звернувся до керівників підприємств, установ району щодо  забезпечення підготовки фахівців, керівного складу  та персоналу підприємств, організацій та установ до дій, спрямованих на запобігання і реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь