A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині славили народження Христа

Дата: 10.01.2018 09:59
Кількість переглядів: 847

   

    Колядки – одна із найстаріших українських традицій. Нині ж вона відроджується і набуває нового змісту. По всій країні проводять фестивалі, конкурси колядок та щедрівок. Долучився до цього процесу і Чорнобаївський  район.

    О 15.00 9 січня у районному Будинку культури – людно. Сюди з’їхалися колядувати представники з Чорнобаю та майже 10 сіл району і навіть Золотоніщини.

    Сцена оформлена як засніжена вулиця. Троє дітей, переодягнені в янголів, рухаються  по сцені  із  ліхтариками, сповіщаючи про початок свята. На сцену зі свічками виходять учасники  хору  Чорнобаївської  гімназії. Лунають різдвяні пісні. Опісля діти зі свічками спускаються в зал.

    - Колядування на  Різдво — чудова  традиція, що бере свій початок ще з дохристиянських часів  і збереглася до наших днів. Колядники стукали в кожні двері і співали господарям веселих пісень. Колядки  -  не  прості  слова, а  пісні,  які  несуть велику радість. Це новина  про те, що народжується Ісус Христос, а з ним  народжується  надія і радість. Господарі завжди з радістю зустрічали колядників. Адже ті славили господарів та їх дітей, бажали їм щастя, здоров’я, щедрого врожаю та достатку. Вважалося, чого  колядники побажають, те й збудеться. А чим веселіше і цікавіше пройде обряд, тим кращим буде новий рік. Тож нехай сьогоднішнє свято наповнить ваші душі світлом, теплом та радістю. А все, що сьогодні бажатимуть колядники, збудеться, - побажав присутнім голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда.

    Разом із військовим комісаром Чорнобаївського районного військового комісаріату, підполковником Василем Ткаченком вони вручили відзнаку  «Учасник бойових дій» нашим захисникам Артему Кнігницькому, Григорію Сокуру та Сергію Назаренку.

    Опісля з вітальним словом виступив Благочинний Чорнобаївського району отець Валерій, який побажав усім присутнім завжди мати Бога в серці.

    Далі зі сцени линули старовинні колядки і віншування усій громаді, деякі ж колядники розігрували справжні дійства. Привітати з Різдвом чорнобаївців  приїхали колядники з Великих Канівець на чолі з отцем Валерієм, із Лящівки на чолі із отцем Михаїлом, із Крутьок на чолі з отцем Михаїлом, з Мельників на чолі з отцем Володимиром, з Ірклієва на чолі з отцем Іваном,  із Красенівки на чолі з отцем В’ячеславом та із Ревбинець на чолі з отцем Андрієм.

    На свято також прибули гості. З вітальним словом виступили вікарій Черкаської єпархії, єпископ Золотоніський Іоан та Благочинний Золотоніського району протоієрей Ярослав. 

    Усі учасники свята співали колядки, в яких славили народження Христа,  зичили один одному добра й благополуччя в новому році. Бо ж Різдво – це завжди народження надії на все краще, на здійснення найбільш заповітних мрій і помислів.

    Захід організували спільно відділ культури і туризму райдержадміністрації та церковні приходи Чорнобаївщини. Спеціально для нього за підтримки Благочинного району отця Валерія було закуплено костюми янголят.   

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь