A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Вимоги до статуту творчої спілки

Дата: 14.05.2019 09:52
Кількість переглядів: 500

    Фото без опису

    Творча спілка – це добровільне об'єднання професійних творчих працівників відповідного фахового напряму в галузі культури та мистецтва, яке має фіксоване членство і діє на підставі статуту. Творча спілка діє на принципах добровільного об’єднання її членів, які належать до одного фахового напряму культури та мистецтва, самоврядування, взаємодопомоги і співробітництва, невтручання у творчий процес, вільного вибору форм і методів творчої діяльності, визнання авторських прав.

   У кожному фаховому напрямі може бути створено одне або більше добровільних творчих об’єднань. Відповідно до статті 5 Закону України «Про професійних творчих працівників та творчі спілки» творча спілка діє на підставі статуту, що приймається загальними зборами (з'їздом, конференцією).

     Статут творчої спілки не повинен суперечити законодавству України. У статуті творчої спілки має бути визначено: - найменування, статус творчої спілки, професійна спрямованість; - цілі, завдання і основні форми діяльності творчої спілки; - умови прийому до членів творчої спілки та вибуття з неї; - права і обов'язки членів творчої спілки; - територіальні осередки творчої спілки; - структура, порядок створення та компетенція виборних органів творчої спілки, строки та механізм здійснення їх повноважень; - джерела формування майна та коштів творчої спілки і порядок їх використання; - порядок реорганізації та припинення діяльності творчої спілки. До статуту можуть включатися інші положення, пов'язані з особливостями діяльності творчої спілки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь