A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Синергія принесе користь усім, хто готовий розвиватися», – Тарас Висоцький на Міжнародній конференції із садівництва

Дата: 25.03.2019 09:52
Кількість переглядів: 501

 

Фото без опису

Цими днями Черкащина стала майданчиком для обміну досвідом та налагодження зв’язків між представниками садівничої та переробної галузі. IV Міжнародна науково-практична конференція «Технології та інновації: від землі – до готового продукту» об’єднала більше 200 учасників ринку. Такий науково-практичний захід стане поштовхом для усіх охочих до розвитку, переконаний перший заступник голови облдержадміністрації Тарас Висоцький.

Міжнародна конференція із садівничої та переробної галузі проходить вже учетверте. Її мета залишається незмінною: популяризація та впровадження сучасних технологій якісного вирощування й переробки фруктів, ягід і горіхів. Завітали сюди представники сільськогосподарської галузі зі усієї України. Представили свої технологічні доробки й партнери з Польщі. Обладнання, технології, матеріали, готова продукція – це та багато іншого презентували на загал учасники на виставці.

Крім того, у дводенній програмі конференції: відвідини виробничих потужностей ТОВ АПК «Маїс» – одного з провідних підприємств сільськогосподарської галузі. Окрім кукурудзи, тут мають власні сади, займаються горіхівництвом, виробництвом соків прямого віджиму.

– Черкащина – не тільки Шевченківський та гетьманський край, а й аграрний, – звернувся до присутніх перший заступник очільника області Тарас Висоцький. – Сільське господарство тут формує більшу частину валового продукту. Тож цінність розвитку аграрного сектору є беззаперечною. Нині маємо певний мікс: є умови і є бажання від черкащан розвивати цей напрямок. Зазвичай, для успішної реалізації у сільському господарстві, необхідні три речі: погода, люди, технології. І якщо люди вже мають бажання, погоду прогнозують сприятливою, то технології можна опанувати тут, на науковій конференції. Як зробити так, щоб сотні одноосібників Черкащини також стали на рівні із тими 70 великими технологічними черкаськими підприємствами, які займаються садівництвом, говоритимуть упродовж двох днів. І що позитивно, лідери галузі готові ділитися досвідом. Ще 5-10 років тому, виробники не були готові до діалогу, нині ж аграрії розуміють, що синергія принесе користь усім.

Наразі на Черкащині є близько 5,5 тисяч гектарів садів у плодоносному віці. Щороку тут виробляють від 40 до 60 тонн плодово-ягідної продукції, 79% з якої припадає саме на господарства населення. Найбільші площі садів з використанням новітніх технологій розміщені зокрема у ТОВ АПК «Маїс», ТОВ «Золотоніські сади», ТОВ «Голден», ТОВ  Жашківський  кінний завод». ТОВ «Софт Торг», ТОВ ім.  Шевченка, ТОВ ВКВ «Октан». Аграрії вивчають перспективи горіхівицтва, ягідництва. Все більше звертають увагу на такі культури як ожина, мигдаль, дерен, аронія, актинідія, обліпиха, чорниця, жимолость. Втім, з огляду на ситуацію, переконаний посадовець, природно-кліматичні особливості й потенціал регіону в цілому можуть допомогти зреалізувати масштабніші проекти у галузі садівництва та переробної галузі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь