A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Витребування документів про реєстрацію актів цивільного стану від компетентних органів Іноземних держав громадянами, які проживають на тимчасово окупованій території України

Дата: 26.06.2018 09:51
Кількість переглядів: 498

    Можливість витребування документів про реєстрацію актів цивільного стану від компетентних органів іноземних держав через органи юстиції передбачена статтею 14 Конвенції СНД про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінапьних справах 1993 року, яка застосовується у відносинах України з Республікою Білорусь. Азербайджанською Республікою. Республікою Узбекистан. Російською Федерацією. Республікою Казахстан. Республікою Таджикистан. Республікою Вірменія. Киргизькою Республікою, Республікою Молдова. Грузією та Туркменістаном. а також двосторонніми договорами України з Грузією. Республікою Узбекистан. Чеською Республікою, Республікою Кіпр. Угорщиною, Республікою Македонія. Республікою Болгарія. Турецькою Республікою, Румунією. Монголією, Китайською Народною Республікою. Литовською Республікою, Латвійською Республікою. Естонською Республікою. Республікою Польща. Грецькою Республікою. Корейською Народно-Демократичною Республікою та Соціалістичною Республікою В'єтнам.

    Органи реєстрації актів цивільного стану та територіальні органи юстиції Міністерства юстиції України позбавлені можливості здійснювати свої функції на тимчасово окупованій території України.

    У зв'язку з цим. особи, які проживають на такій території, для витребування документів про державну реєстрацію актів цивільного стану можуть звернутися до Міністерства юстиції України

поштою на адресу 01001. м. Київ. вул. Городецького 13.

або на електронну адресу: themis@minjusl.gov.ua.

або до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного етапу Міністерства юстиції України.

Якщо документ запитується з Китаю, Греції. Кіпру, Македонії чи Туреччини, до анкети слід додавати її переклад на офіційну мову відповідної держави або па англійську мову.

Отримати запитуваний документ заявник може особисто у визначеному ним відділі державної реєстрації актів цивільного стану, обраному з переліку розміщеного у підрубриці «Відділи державної реєстрації актів цивільного стану» рубрики «Для фізичних осіб» веб­сайту Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції України (http://ddr.minjust.gov.ua).

    Оскільки надіслання поштової кореспонденції на тимчасово окуповану територію унеможливлено, отримати інформацію про надходження до Міністерства юстиції України від іноземних органів юстиції документів щодо актів цивільного стану громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території, можуть за телефоном +38 (044)233-64-75 або скориставшись інформацією, розмішеною у підрубриці «Щодо документів, що очікуються від компетентних органів іноземних держав громадянами, які ироживають на тимчасово окупованій території України» рубрики «До уваги громадян!» веб-сайту Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції України (http://ddr.minjust.gov.ua).

    Про надходження таких документів до обраного заявником відділу державної реєстрації актів цивільного стану можна дізнатися за номером телефону цього відділу, розміщеного у підрубриці «Відділи державної реєстрації актів цивільного стану» рубрики «Для фізичних осіб» веб-сайту Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції України (http://ddr.minjust.gov.ua/).

    Документи, які запитуються на підставі двосторонніх договорів України про правову допомогу та правові відносини з Молдовою, Литвою, Латвією, Естонією, Польшею, Грецією, КНДР та В'єтнамом громадяни отримують особисто виключно через дипломатичне представництво або консульство відповідної держави в Україні, як це передбачено міжнародними договорами із зазначеними державами.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь