A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Сьогодні перші 119 постраждалих сімей смт Чорнобай отримали нецільову допомогу в сумі 522 тисячі 700 гривень на ліквідацію збитків завданих негодою

Дата: 19.07.2017 18:49
Кількість переглядів: 1017

 

  19 липня   заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик підвела підсумки виконання заходів керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, органами виконавчої влади, підприємств, установ, організацій по ліквідації наслідків стихії та спалаху африканської чуми свиней.

    На території Чорнобаївської загальноосвітньої школи №1 продовжуються роботи по перекриттю зруйнованого даху.

  Сьогодні  проведено суботник по прибиранню шкільної території від будівельного сміття, видаленню та  вивезенню пошкоджених  дерев, що перешкоджають  ремонту даху. 

   

   На допомогу  працівникам школи та гімназії вже вкотре прийшли працівники Чорнобаївського РЕМу та районного сектору УДНС.

    В закладах культури продовжується підготовка проектно-кошторисної документації на проведення ремонтних робіт зруйнованих покрівель.

    Продовжуються роботи по очищенню від битого шиферу і сміття горищ та проведенню  капітального ремонту даху поліклінічного відділення ЦПМСД – вже перекрито шифером 30 відсотків площі.

    В ЦРЛ працюють 3 бригади – Маньківська, Канівська, Корсунь-Шевченківська по ремонту покрівлі терапевтичного, неврологічного відділень та приміщення дизельної.

    В багатоквартирному житловому фонді  селища Чорнобай завершено ремонти по відновленню дахів.   Комісією по наданню допомоги постраждалим жителям Чорнобаївської територіальної громади  підготовлено  документи по внесенню змін до селищного бюджету та подано до відділення Державного казначейства в Чорнобаївському районі.

  Нагадуємо, що загальна сума збитків нанесених індивідуальному та багатоквартирному житловому фонду становить 19 млн 810 тисяч грн. З районного бюджету для надання матеріальної допомоги постраждалим від стихії жителям району виділено 2 млн  грн, в тому числі  1 млн 150 тис грн. – жителям селища. З селищного бюджету виділено на допомогу 1 млн. 950 грн.

 Станом на 19 липня із районного бюджету перераховано 500 тисяч грн субвенційних коштів на рахунок селищної ради, яка, в свою чергу, перерахувала на рахунки 119 постраждалих сімей нецільову благодійну  допомогу в сумі 522 тисячі 700 гривень на ліквідацію збитків.

   В першу чергу відшкодування отримали інваліди  I групи, інваліди війни, багатодітні сім’ї та сім’ї, в яких найбільше постраждали житлові будинки.

     Сьогодні комісією селищної ради розглянуто 132 заяви від постраждалих жителів та нараховано матеріальну допомогу на суму 293 тисячі гривень, тому селищна рада ще раз  звертається до жителів селища Чорнобай, будинки яких постраждали, звернутись до селищної ради з копіями паспорта та ідентифікаційного коду для написання заяви по наданню  нецільової благодійної допомоги.

  На нараді розглядалось питання про виконання заходів ліквідації спалаху африканської чуми свиней.  19 липня спливає останній термін  вилучення свинопоголів’я в зоні захисту, а це значить що далі, з 20 липня розпочнеться кримінальна відповідальність за приховування факту наявності поголів’я свиней в домогосподарствах цієї зони.

   Наразі в Лящіській територіальній громаді вилучено та знищено 43 голови свиней  живою вагою 3 т, у  Великобурімській – 304 голови живою вагою майже 11 т.

     Вже завтра Великобурімською та Лящівською сільськими радами  розпочнеться підрахунок  та виплата збитків за вилучених у населення свиней для ліквідації спалаху африканської чуми свиней.

    Управлінням Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі проведено клінічне обстеження підозрілих  свиней в селі Мирне, відібрано  матеріал, який направлено до Черкаської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини. Отримані результати аналізів  не підтвердили захворювання  на  африканську чуму свиней. 

    На даний час ще одним  проблемним питанням є  ліквідація спалаху африканської чуми свиней в межах Нижньосульського національного природного парку.

   Тому у контексті озвучених  тем Валентина Стилик   дала доручення відповідним структурам щодо вирішення піднятих на нараді питань,  в тому числі   в.о. начальнику управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Василю Катеруші спільно з працівниками Нижньосульського національного природного парку та ТОВ МРГ «Чорнобаївське » негайно розпочати  облік популяції диких свиней.

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь