A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаї відбулися змагання з пожежно-рятувального спорту, присвячені пам’яті Олексія Жирного

Дата: 16.05.2018 09:47
Кількість переглядів: 661

Фото без опису

    15 травня у Чорнобаї відбулися зональні змагання на першість Черкаської області серед підрозділів ДСНС області та серед юнаків із пожежно-рятувального спорту на призи Олексія Жирного.

    Участь у перших зональних етапах взяли спортсмени з гарнізону міста Черкаси, аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління, а також представники команд пожежно-рятувальних підрозділів із Драбівського, Золотоніського, Канівського та Чорнобаївського районів.

Фото без опису

    Змагання відкрив заступник начальника управління з реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України у Черкаській області, полковник служби цивільного захисту Олександр Горобець. 

Фото без опису

    - Сьогодні ми розпочинаємо зональні змагання серед підрозділів оперативно-рятувальної служби області та районних юнацьких команд, які традиційно присвячено світлій пам’яті Олексія Жирного. Усе далі від нас той трагічний день – 24 квітня 1990 року, коли пожежа в одному з корпусів Черкаського педагогічного інституту стала останньою в житті цієї мужньої людини. Але біль втрати залишається таким самим гострим, як і тоді. Участь у змаганнях із пожежно-рятувального спорту серед підрозділів області вже давно стала почесною, символічною, адже таким способом ми не лише показуємо, що ніхто не забутий, а й демонструємо, що ми, як і він тоді, завжди готові прийти на допомогу, – розповів Олександр Іванович. – Хочу висловити щиру подяку керівництву району за значну підтримку у покращенні матеріально-технічного становища, а також усьому особовому складу Чорнобаївського районного сектору, які доклали багато зусиль для підготовки своєї спортивної бази для проведення цих змагань.

    Від господарів учасників чемпіонату привітав голова Чорнобаївської районної державної адміністрації Сергій Джоболда.

Фото без опису

    - Шановні учасники змагань, приємно бачити вас сьогодні на Чорнобаївській землі. Хотів би подякувати за ті добрі слова, які були висловлені на адресу районної державної адміністрації та районної ради за підтримку підрозділів ДСНС. І я хотів би сказати, що це невипадково. Адже Чорнобаївський район, як ніякий інший, міг переконатися у потрібності вашої служби. Так, у минулому році, коли у липні місяці був буревій, ми з надією чекали допомоги, і ми її дочекалися. Наш Чорнобаївський сектор доклав дуже багато зусиль задля ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, допомагали нам і підрозділи з інших районів. Я вдячний вам за це. Бажаю, щоб ці змагання, ці спортивні заходи, які ви проводите по вшануванню тих героїв, які віддали життя за свою справу, проходили цікаво і без травм. Бажаю вам всього найкращого, - побажав Сергій Миколайович.   

    Слова подяки підрозділам ДСНС висловила і селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко. Право підняти прапор України було надано юнацькій команді Чорнобаївського району.

    Переможці змагань визначилися за результатами виконання традиційних для пожежно-прикладного спорту вправ. Підйому спортсменів по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху навчальної башти. Підйом у вікно 3-го поверху навчальної башти по висувній драбині, та оперативним розгортанням лінії від пожежного автомобіля з подачею двох бойових стволів у осередок пожежі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Церемонію нагородження переможців та призерів цьогорічних змагань серед команд підрозділів Управління провели перший заступник голови Чорнобаївської райдержадміністрації Валентина Стилик та головний суддя змагань Олександр Горобець.

    За загальною кількістю балів, отриманих командами під час виступу на трьох етапах, серед юнацьких змагань третє місце посіла міста Черкаси. Другу сходинку зайняла команда з Чорнобаївського району. А переможцями цьогорічних кущових змагань стали юнаки із Золотоніського району.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    За результатами усіх видів змагань серед підрозділів ДСНС третю сходинку вибороли спортсмени з ДПРЧ-1 міста Черкаси. Другими стали спортсмени-рятувальники із Чорнобаївського районного сектору. А кращий результат показала команда Державної пожежно-рятувальної частини №3 міста Черкаси, яка і виборола 1 загальнокомандне місце.

Фото без опису

    Наступні зональні етапи змагань на Кубок Олексія Жирного пройдуть 16 травня та 17 травня у Звенигородці та Корсунь-Шевченківському. За результатами трьох зональних етапів Меморіалу, буде визначено три найкращі команди а також сформована збірна команда області для участі у Чемпіонаті України з пожежно-прикладного виду спорту.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь