A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді райдержадміністрації обговорили ряд важливих питань

Дата: 17.04.2018 14:44
Кількість переглядів: 528

Фото без опису

    Про хід реформування комунального закладу «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної  допомоги»  Чорнобаївської районної ради інформувала присутніх головний лікар комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної  допомоги» Чорнобаївської районної ради Любов Тарасенко. –        З 2018 року стартувала  медична реформа, яка передбачає  зміни на первинному рівні надання медичної допомоги населенню. ЦПМСД, як заклад, зареєстрований в електронній системі. Також зроблені електронні цифрові підписи лікарям, і всі лікарі, також, зареєстровані в цій системі. Центр знаходиться на етапі реформування із комунального закладу в комунальне некомерційне підприємство. Розроблений план спроможності медичної мережі району, який передбачає відкриття  додатково 2-х амбулаторій на базі ФАП в с. Красенівка і Кліщенці.  Також всі фельдшерсько-акушерські пункти і  фельдшерські пункти  мають стати пунктами здоров’я (тобто тимчасового базування), а ті ФП  де населення  до 200 осіб мають закритись.  Цей план був узгоджений Управлінням охорони здоров’я  Черкаської ОДА.

    На сьогодні всі 11 амбулаторій підключені до мережі Інтернет, мають комп’ютерну техніку по одній одиниці. На майбутнє ми повинні впровадити електронну програму «Доктор Еліс», яка уже підключена в деяких  медичних закладах області (це має бути єдина програма на область), що дасть можливість мати інформацію про пацієнтів в повному об’ємі, де б він не лікувався.

    – Прошу керівників установ і організацій району долучитися до роз’яснювальної роботи серед населення щодо підписання декларацій пацієнтів з лікарями первинної медичної допомоги, щоб до 1 липня 2018 року була підписана максимальна кількість декларацій, – зауважив Сергій Джоболда. – На даний час вже розпочато ремонт Чорнобаївської лікарської амбулаторії для створення належних умов, як для лікарів, так і для пацієнтів. Ми маємо прикласти максимум зусиль, щоб початковий етап медичної реформи провести вдало.

Фото без опису

    По другому питанню про стан передачі в оренду водних об’єктів, які розташовані на території району доповіла начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука, яка зазначила, що на території Чорнобаївського району налічується 35585.1 га внутрішніх водних об'єктів, в тому числі під Кременчуцьким водосховищем  4485.9 га, решта 1099,2 під  річками, ставками, водостоками та ін.

    Всього ставків 886,64 га, в тому числі в межах населених пунктів 407.4 га, за межами 454,1 га.

    Передано в оренду з врахуванням лиману ПП «Прогрес 11», який знаходиться в акваторії Кременчуцького водосховища 908,0154 га 14 об'єктів господарювання.

    16 січня 2018 року при  райдержадміністрації  було проведено нараду з залученням представників обласного управління водних ресурсів, сільських голів та орендарів водних об’єктів, де розглядалося питання оренди водних об’єктів, зокрема виготовлення паспортів та договорів оренди водних об  єктів, дозволів на спецводокористування. На даний час паспорт водного об’єкта виготовили лише ПСП «Веселий Хутір» та СТОВ «Агроко». Договір оренди водного об’єкта уклало лише ПСП «Веселий Хутір».

    – Необхідно активізувати роботу по передачі в оренду водних об’єктів, оскільки це одне з джерел наповнення місцевих бюджетів, - зазначив очільник району.

    В порядку контролю  розглянуто питання про роботу Чорнобаївського відділення    Золотоніської ОДПІ  ГУ ДФС у Черкаській області.

    По закінченню наради перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик подякувала всім, хто взяв участь особисто, а також долучився до організації, проведення прибирання в’їздів у Чорнобаївський район. Роботи з благоустрою будуть продовжуватися.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь