A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Питання виплати заробітної плати на підприємствах, установах усіх форм власності та завершення весняно-польових робіт в районі розглянули на щотижневій апаратній нараді

Дата: 25.06.2019 09:43
Кількість переглядів: 535

   Фото без опису

 

     24 червня перший заступник голови РДА Валентина Стилик провела щотижневу нараду, на якій розглянули питання виплати  заробітної плати  на підприємствах, установах усіх форм власності в районі, про що проінформувала заступник начальника управління з питань праці і соціального захисту населення РДА Наталія Крупенко.

  • На даний час чисельність  населення становить  40,6 тисяч чоловік, працездатного - 22,8 тисячі, з них пенсіонерів - 13,5 тисяч. В різних сферах діяльності району зайнято близько 8 тисяч чоловік. В сільському господарстві працює 3,5 тисячі, установах освіти – 1,3 тисячі,  медицині та соціальному захисті – 1 тисяча, промисловості – 0,4 тисячі чоловік, рибному господарстві - 0,1 тисяча.  Протягом січня – травня  2019 року зареєстровано 55 фізичних осіб – підприємців,  скасовано 59 осіб. Чисельність фізичних осіб – підприємців складає 941 особа.

За оперативними даними за січень - квітень  2019 року розмір середньомісячної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій району порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився на 18,2 відсотки і становить  6216 грн.

Найвищий рівень заробітної плати мають серед підприємств району: СТОВ “АгроКо”, СТОВ «Світанок» , СТОВ «Лящівка», СТОВ «Україна» ), ТОВ «ЛЄТОЛ» ,  Чорнобаївський РЕМ , ПП «Імперіал плюс» ,  ДП “Риборозплідник рослиноїдних риб” .

Найнижчу  заробітну плату отримують працівники ТОВ «Смачна випічка», ПрАТ «Чорнобай ЗПТ», ПрАТ «Іркліївський ЗПТ» ПРАТ ТПК Юніком .

 

 - В Чорнобаївському районі продовжується   робота, спрямована на легалізаціїю заробітної плати  та дотримання норм санітарного, трудового та податкового законодавства, з цією метою проводяться сплановані  рейди обстеження об’єктів торгівлі та надання послуг, - зазначила перший заступник голови РДА, - позитивним є те, що на 2,5 відсотки виріс показник середньої заробітної плати. Приємно відзначити, що Чорнобаївський район входить  в  трійку обласного рейтингу по кількості працевлаштованих осіб, але поряд з тим є такі підприємства працівники яких отримують заробітну плату нижче прожиткового мінімуму, тому необхідно постійно  проводити  роз’яснювальну роботу з роботодавцями та найманими  працівниками щодо вимог трудового законодавства та попередження їх про наслідки у разі порушень, адже за це визначені значні розміри фінансових санкцій, - зауважила Валентина Борисівна  та акцентува увагу на  важливості спільних дій державних органів влади, контролюючих структур і роботодавців при вирішенні проблеми підвищення рівня оплати праці підприємствами, установами та організаціями району.

Крім того, на виконання доручень попередніх нарад  Наталія Крупенко підвела підсумки надання субсидій  на житлово-комунальні послуги мешканцям району  на опалювальний період  2018-2019 років.

   В 2019 році до управління звернулося 1265 осіб із заявами для призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива з яких 1265 особам житлова субсидія обрахована, а призначена 929 особам на суму 2516,5 млн. грн, яка перерахована на рахунки одержувачів субсидії.

 

     Також під час наради  розглянули питання завершення весняно-польових робіт в районі.  Про хід виконання програми боротьби з амброзією полинолистою  в Чорнобаївському районі -доповідала начальник управління агропромислового розвитку РДА Алла Бука. У своєму виступі вона зазначила, що під  посівами перебуває   75,6  тис. гектарів,  з  яких: 45,7  тис.га  зернових  та  зернобобових,  19,7 тис.га технічних  культур,  7,9 тис.га  кормових  та  2,3 тис.га овочів і картоплі.

   Загальна площа зернового клину в структурі посівних площ,  цього року складає 60,4 %, в тому числі озимої пшениці – 10,4 %, зернової кукурудзи – 47,1 %. До минулого року зернових культур посіяно більше на 2,4 тис.га. за рахунок збільшення посівів кукурудзи та ячменю. Посіяно  проса на площі  120 га в СТОВ «Світанок» та гороху 265 га  в ПСП «Нива», СТОВ «Світанок», СТОВ «Вереміївка».  Технічні культури складають 26,1 % від загальної посівної площі. 

     Проведено посів цукрових буряків на площі 615 га (в СТОВ Лящівка). Площі посіву кормових культур становлять 10,4% в структурі посівних площ. Під посівами   озимої пшениці – 7,9 тис. га, озимого  ріпаку – 890 га.

    За прогнозами науковців  урожайність озимої пшениці очікується в середньому межах 50 ц/га.

    Наразі   відповідальна пора у  трудівників полів і  тваринницьких  ферм – це    заготівля  сіна та сінажу. Активно проходить підготовка до жнив.

      Щодо боротьби з  амброзією  полинолистою, яка  належить до карантинних бур’янів Алла Бука повідомила, що в районі прийнята «Програма боротьби з амброзією полинолистою у Чорнобаїському районі Черкаської області на 2018-2021 роки», де передбачається  утримання в належному стані територій, у тому числі їх санітарне очищення, ручне або за допомогою технічних засобів прибирання від сміття, відходів та бур’яну, яке також включає комплекс робіт із реалізації заходів щодо запобігання появі отруйних рослин на території, бур’янів шляхом негайного їх видалення.

     Згідно наданої  органами  місцевого самоврядування  інформації скошено 75 га територій  в межах населених пунктів. Заходи по боротьбі з бурянами проводяться  відповідно до прийнятих природоохоронних програм та програм з благоустрою. Так, для прикладу, Васютинською радою передбачено на ці цілі 10 тис. грн, Малобурімською -15 тис. грн, Веселохутірською - 6 тис. грн.

    Для  проведення активної роботи в цьому напрямку  направлено листи до селищної та сільських рад з рекомендаціями забезпечити організацію та проведення заходів по локалізації та ліквідації  амброзії полинолистої та бур’янів алергенів (циклахени) в межах населених пунктів (вулиці, пустирі, парки, покинуті садиби та ін.).

     Аналогічні листи направлено до сільгосппідприємств, яким рекомендовано  провести заходи по знищенню бур’янів на орендованих землях та прилеглих до них землях загального користування.  

   - Перевірки показали, що   поля господарств доглянуті, а ось господарські двори  необхідно впорядкувати, узбіччя доріг загального користування забур’янені, тож управлінню агропромислового розвитку  РДА необхідно продовжити роботу у цьому  напрямку та спланувати виїзди за участю працівників управління Держпродспоживслужби у Чорнобаївському районі    щодо виявлення вогнищ амброзії, - звернулась до керівників управлінь Валентина Стилик.

 

    По завершенню апаратної наради було проінформовано  про стан  виконання бюджетів в червні 2019 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни, про стан функціонування   медичних  та освітніх   закладів району, про стан епізоотичної ситуації в  районі  та надано ряд рекомендацій та доручень керівникам установ, організацій, керівникам структурних підрозділів адміністрації.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату Чорнобаївської райдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь